Snöplig förlust i Lidköping

Villa/Lidköping vann mot Bollnäs med 5-4 i torsdagskvällens toppmöte. Matchen såg ut att sluta oavgjort men Daniel Andersson avgjorde till hemmalagets fördel i matchens absolut sista anfall.

Bollnäs hade kämpat och gnetat sig till ett oavgjort resultat. Sett till chanserna hade det varit en vunnen poäng. Förvisso tog man ledningen i matchens frejdiga inledning. Daniel Berlin pricksköt in ett lågt skott förbi Thimfors. Fram till målet bytte lagen anfall och chanser med varandra men minuterna efter ledningsmålet åkte Berlin ut i tio minuter och Villa tog, eller tilläts ta, initiativet i spelet. Bollnäs inriktade sig på försvarsspel med sporadiska, men inte ofarliga, anfall. Stolpen, men framförallt Aihonen, gjorde att kvitteringen dröjde. Men i minut 39 fick Aihonen vittja nätet och efter att ha sett alla svåra räddningar på högkaratiga målchanser så var det en aning oväntat att se Esplunds långskott leta sig in. Innan halvleken var slut hade Tim Persson gett hemmalaget ledningen efter att ha snappat upp en målvaktretur.

I andra halvleks inledning såg Villa ut att gå upp till en tvåmålsledning men målet dömdes bort för offside. Därför blev hemmalagets protester vilda när Patrik Nilsson minuterna efter gjorde 2-2 i misstänkt offsideläge. Förgrymmade över målet la Villa in ytterligare en växel och kom i anfall efter anfall innan bollen till slut låg i mål. Jocke Forslund passade på att ta time out. Spelet jämnade ut sig efter det och i minut 72 fick Patrik Nilsson återigen jubla över ett kvitteringsmål.

I detta skede av matchen kändes det som om Bollnäs hade kontroll på det som hände på planen. Men ett olyckligt bolltapp i fel läge gav fel spelare chansen att anfalla mot ett desorienterat Bollnäsförsvar. Johan Esplund gjorde 4-3 med drygt tio minuter kvar av matchen. Med tre minuter kvar av ordinarie tid skulle dock Bollnäs återigen hitta en kvittering. Denna gång stod Helavuori rätt och avslutade ett fint anfall med att stöta in 4-4 från nära håll.

Bollnäs såg ut att vara på väg mot ett bra resultat mot de svårspelade serieledarna. Men Villa fick sista ordet när Daniel Andersson, i kalabaliken efter hörna, fick öppet mål att raka in bollen till slutresultatet 5-4. I mina ögon såg detta ut som mer offside än det bortdömda målet vid ställning 2-1, Någon har sagt att sådant brukar jämna ut sig och kanske var det just så denna gång.

Nya tag på lördag då Bollnäs gästas av Gripen. Räkna med ett revanschsuget hemmalag!

/ Josef Persson