Sommarkollo 2016

Måndag den 27 juni startar Bollnäs Bandy Sommarkollo för första gången någonsin. Barnen är både nervösa och förväntansfulla. Buss från Solrosen och Ren för en samling på Bollegården med en gemensam frukost och presentationer samt utdelning av årets Kollotröja. Sedan väntar buss till Brattbacka Gård i Rengsjö för en heldag på bondgården. Dagen innehåller både information om hur en bondgård fungerar till att hjälpa till att samla in kalvar. Självklart får även barnen åka traktor innan lunchen som levereras till gården. Efter lunch blir det ett populärt besök till Skidtjärn och bada är alltid lika roligt. Som avslutning får barnen mata och duscha grisarna vilket blir en perfekt avslutning på dagen och alla barnen får en keps som minne. Vi tackar familjen Bratt som såg till att barnen fick vara i centrum och öppnade sin gård med ett stort hjärta.

Dag två börjar som dag ett med frukost på Bollegården. Därefter tar Bollnäs Scoutkår över och det blir en promenad till Bolletjärn med ett populärt stopp i aktivitetshuset på vägen. Väl uppe vid Bolletjärn blir det finurlig frågepromenad och lagövningar om naturen. Även idag kommer lunchen levererad från Bollegården och efter lunchen är det dags att göra upp eld så vi kan grilla pinnbröd som efterrätt. Vandringen hem går fortare och som avslutning på dagen blir det bad på Bollegården. Tack till Bollnäs Scoutkår som kom väl förberedda och som verkligen kan blanda nytta med nöje med sina aktiviteter.

Onsdag och efter frukosten blir det vattenlekar med Bollnäs Simklubb och frisbee med Bollnäs Frisbeeklubb. Med hjälp av olika typer av praktiska hjälpmedel bir det både hinderbana och vattenpolo med simklubben. Samtidigt får dom som vill, vilket bli alla, prova att både kasta prick och längd med frisbee. Några frisbees hamnar dock i både badbassängen och i vattendammen. Båda klubbarna blir kvar hela dagen och jag tycker mig kunna se ett par som kommer att fortsätta med frisbee även efter kollot. Ett stort tack till båda klubbarna som stannade hela dagen och var väl förberedda när dom kom. Förlåt till Frisbeeklubben för att några frisbees försvann i dammen.

Torsdag och ett mindre manfall på killar. Frukost som vanligt och sedan har vi Dansoteket på besök till några tjejers stora glädje. Återigen en väl förberedd förening och som stannar större delen av dagen med stort hjärta för både sitt intresse och barnen. Avslutningsvis blir jag själv bjuden på en fin dansuppvisning och även dom som inte trodde dom kunde dansa deltog med stor framgång. Stort tack till Dansoteket för en mycket omtyckt dag och jag är rätt säker på att några kommer att vilja fortsätta dansa efter kollot.

Fredag och det är Kulturskolans dag men på grund av semestrar kunde ingen delta från dom men vi fick lite verktyg istället. Så efter den obligatoriska frukosten börjar vi att måla en duk full av minnen från veckan. Allt går bra och endast ett par kläder får färg på sig. Resten av denna dag är det fria aktiviteter på schemat men bad och bollspel blir det dom flesta ägnar sig åt. Eftermiddags fikat byts ut mot glass och bildspel över vad vi gjort denna vecka med allas förtjusning och jubel. En vecka går fort och vi har alla fått nya vänner samt massor av minnen från en vecka som slår det mesta. Tack alla barn för utan er hade det inte blivit något sommarkollo.

Vi tackar även Länsförsäkringar, Bollnäs Bostäder och Gimmel Fastigheter som gjorde detta möjligt samt Bollegården som lånade ut sin fina sportanläggning till oss. Ett stort tack till dom föreningar och företag som deltog med bravur. KR Trafik, Brattbacka Gård, Bollnäs Scoutkår, Bollnäs Simsällskap, Bollnäs Frisbeeklubb, Dansoteket samt Kulturskolan.

Jonathan Andersson #9 och Per Jarefjord från Bollnäs Bandy