#23 Elina Eriksson. Foto: Anders Gårdestig

Spelarpresentation: Elina Eriksson

Näst ut att presenteras för Bollnäs bandy är Elina Eriksson.

Vem är Elina Eriksson?

-En omtänksam och energifylld tjej. Jag går andra året på Torsbergsgymnasiet på Barn och fritid-programmet. Jag fyller 17 om en vecka.

Vad har du för bandybakgrund?

-Ja jag har väl ingen speciell bandybakgrund förutom att jag har följt bandyn en del på Sävstaås. Men jag har åkt konståkning i nio år tidigare innan jag började med bandy. Jag såg att någon delade på Facebook om flickbandyn och jag tycker ju det är jättekul att åka skridskor. Det är något jag vill hålla på med så då började jag på bandyn och tyckte att det var kul så jag fortsatte.

Vad spelar du på för position?

-När jag spelade i flicklaget förra året så var jag faktiskt målvakt men nästa säsong kommer jag nog att spela på mittfältet.

Vad har du för styrkor som spelare?

-Jag skulle nog säga skridskoåkningen. Jag är snabb på skridskor och har bra skridskoteknik.

Hur ser du på den kommande säsongen och den här satsningen de gör nu på dambandyn?

-Det ska bli riktigt kul att få spela med det här gänget nu och se hur vi utvecklas tillsammans den här säsongen. Hur det artar sig.

Anders Gårdestig