#13 Johanna Östlund. Foto: Anders Gårdestig

Spelarpresentation: Johanna Östlund

Vem är Johanna Östlund?

-Jag är glad och social. Tycker om att ha folk omkring mig och saker att göra. Är 23 år gammal och jobbar som barnskötare på Västansjö byskola.

Vad har du för bandybakgrund?

-Jag började träna under förra vintern när jag såg att de sökte folk till ett damlag. Innan det har jag aldrig spelat tidigare, så jag är nybörjare. Men har väl alltid haft ett bandyintresse och kollat på matcher.

Vad spelar du på för position?

-Det låter som att jag kommer att spela halv just nu.

Vad har du för styrkor som spelare?

-Eftersom allting är så nytt för mig har jag svårt att säga en speciell styrka. Men har en stor vilja att utvecklas och tränar på.

Hur ser du på den kommande säsongen och satsningen som nu görs på dambandyn?

-Jättekul verkligen! Det är på tiden att damer och tjejer får ta plats inom bandyn också, dock har vi fortfarande en lång väg att gå innan det blir jämställt. Vi är ett härligt gäng och jag tror att alla trivs bra i laget. Det är en bra blandning på mer rutinerade spelare som spelat förut och vi som är nya . Sen har vi ett stort engagemang av Stefan och Annica som lägger ner otroligt mycket värdefull tid för oss för att få det så bra som möjligt. Det ska bli spännande att se hur det kommer att gå under säsongen.

Tränarens ord om Johanna:

-Johanna är en stark och träningsflitig tjej som spelar halv/mittfältare. Med sin tajming och förmåga att läsa spelet är hon väldigt positionssäker.

Anders Gårdestig