#11 Julia Ekström. Foto: Anders Gårdestig

Spelarpresentation: Julia Ekström

Vem är Julia Ekström?

-Jag är en 19årig tjej med mycket driv. Jag är väldigt lugn och snäll gentemot andra. Jag är noggrann med det jag gör och försöker alltid pressa mig själv till att göra mitt bästa, vilket ibland dock kan bidra till att jag får lite prestationsångest.

Vad har du för bandybakgrund?

-Jag har vuxit upp i en bandyfamilj, där båda mina bröder har spelat bandy så länge jag kan minnas. Jag har därför sett och tittat på otroligt mycket bandy, men på spelsidan har jag inte lika mycket erfarenhet. Jag spelade en säsong för 4 år sedan med Team Hälsingland, sen blev det ett uppehåll tills denna säsongen.

Vad spelar du på för position?

-Just nu spelar jag på anfallet. Jag trivs väldigt bra där än så länge, men jag är fortfarande öppen för att prova på andra positioner då jag ännu inte kan säga att jag är bäst på just den positionen.

Vad har du för styrkor som spelare?

-Jag har bra spelkänsla och bollsinne då jag har sportat den större delen av mitt liv så jag har ändå med mig hur jag ska röra mig på planen och hantera boll. Sen skulle jag också säga att min fysik också är en styrka för mig.

Hur ser du på den kommande säsongen och satsningen som nu görs på dambandyn?

-Jag tycker att det är jättekul och så himla bra att damsidan får sig ett lyft. Den kommande säsongen tror jag kommer bli otroligt tuff då vi är ett helt nytt lag med många nybörjare. Däremot så tror jag att om något/några år att vi kan bli riktigt vassa. Jag tror också att denna satsning kommer skapa mycket bättre förutsättningar för kommande generationer av tjejer att spela bandy i Bollnäs.

Tränarens ord om Julia:

-Julia är en mittfältare/anfallare med mycket god fysik, ett bra skott och fin spelförståelse.

Anders Gårdestig