#9 Malin Lucchesi. Foto: Anders Gårdestig

Spelarpresentation: Malin Lucchesi

Vem är Malin Lucchesi?

-Som person är jag väldigt framåtriktad. Aktiv och tycker om utmaningar. Jag jobbar heltid på studieförbundet vuxenskolan och där arbetar jag mycket inom ideell verksamhet och föreningslivet. Så det brinner jag för. De ideella krafterna i samhället.

Vad har du för bandybakgrund?

-Jag började att spela som sexåring. Jag startade i Ljusdals BK så det är väl moderklubben då. Jag har spelat i både flicklandslaget och seniorlandslaget och efter det bestämde jag mig för att ta ett uppehåll och jag har haft uppehåll i tio år nu. Längre än så gick det inte att hålla sig borta.

Vad spelar du på för position?

-Jag spelar högerhalv.

Vad har du för styrkor som spelare?

-Min styrka är dels att jag alltid vill vara i rörelse. Jag står aldrig stilla på isen. Sedan är det nog passningsspelet och skridskoåkningen som är mina styrkor.

Hur ser du på den kommande säsongen och satsningen de gör nu på dambandyn?

-Jag tycker att det ska bli väldigt spännande och jätteroligt. Och jag hoppas att vi kommer att ta oss längre än vad vi själva kanske förväntar oss att vi gör. Jag ser fram emot att få vara en del av resan och att få dela den här glädjen med laget.

Tränarens ord om Malin:

-Malin som spelar halva besitter en mycket fin skridskoåkning och har en känslig passningsklubba. Hon kommer att spela i tröja nummer nio.

Anders Gårdestig