#7 Matilda Mattsson. Foto: Anders Gårdestig

Spelarpresentation: Matilda Mattsson

Vem är Matilda Mattsson?

-Jag är en glad och sprallig tjej. 29 år och jobbar som lärare. Jag tycker om att umgås med nära och kära och hunden på fritiden.

Vad har du för bandybakgrund?

-Jag har inte spelat bandy förut. Jag har hållit på med konståkning och hockey när jag var väldigt liten. Men jag har tittat mycket på bandy genom alla år. Jag har åkt mycket skridskor på fritiden och så har jag spelat innebandy. Så det blir spännande att få testa på med boll och klubba ute på stor plan med skridskor istället.

Vad är den största skillnaden mellan innebandy och bandy?

-Det går ju fortare med bandy. I innebandy kan man följa med spelare så mycket lättare. I bandy går det väldigt fort när man möter en spelare. Sedan är det ju mycket mindre plan på innebandyn.

Vad spelar du på för position?

-Jag kommer att spela halva som det låter. Förra året, då vi bara spelade några träningsmatcher, spelade jag mest på mitten.

Vad har du för styrkor som spelare?

-Svårt att svara på när man är så pass ny. Men jag har ju bra klubbteknik ifrån innebandyn och så är jag en som aldrig ger upp. Skjuta är jag inte så bra på men jag är bra på att ta ned och få med mig bollar.

Hur ser du på den kommande säsongen och satsningen på dambandyn?

-Det ska bli jätteroligt. Och jag tycker jag att det är viktigt att vi har ett elitlag. Många damlag dör ju ut i många sporter. Eftersom det finns flicklag under oss så vill jag att det ska finnas ett damlag som de i flicklagen kan sträva efter och se upp till. Att vi kan vara förebilder för dem. Sedan gillar jag laget och gemenskapen. Vi har väldigt roligt ihop. Vi har också en bra blandning i laget. Vi har spelare som har mycket erfarenhet från bandyn som kan guida oss som är lite mer nya när vi känner oss lite vilsna. Sedan de tränarna som vi har. De brinner verkligen för det här och kämpar för oss och det känns ju jättebra att vi får ha sådana tränare. Det ska bli jätteroligt att se hur den här vintern kommer att se ut.

Anders Gårdestig