Mikaela Rödin. Foto: Anders Gårdestig

Spelarpresentation: Mikaela Rödin

Mikaela Rödin är näste spelare att presenteras för Bollnäs bandy. Även hon är fostrad inom hockeyn men har gått över till att spela bandy.

Vem är Mikaela Rödin?

-Jag är 24 år gammal. Social och glad och väldigt tävlingsinriktad.

Vad har du för bandybakgrund?

-Jag började med att spela hockey här i Bollnäs och tyckte att det var jättekul. Jag började nog med det när jag var runt 12 år. Sedan lade damhockey ned och då blev jag kvar och spelade med killarna. Men sedan blev bara krångligt med omklädningsrum och allt ju äldre man blev. Men jag ville ju fortsätta med att åka skridskor och då fanns ju flickbandyn så då bytte jag till det. Sedan har jag blivit kvar där.

Vad spelar du på för position?

-Sista tiden har jag hoppat runt lite överallt. Men det är anfallare jag vill vara och det är nog där jag kommer att spela den här säsongen.

Vad har du för styrkor som spelare?

-Jag är stor och stark och har bra skridskoåkning och spelförståelse.

Hur ser du på satsningen på dambandyn nu och säsongen som ligger framför?

-Det känns ju lite läskigt eftersom vi är så många nya. Vi vet ju att när man spelar på den här nivån, i allsvenskan, så är det ju kanske ingen annan som kommer att vara på vår nivå. Kanske Edsbyn då. Så det kommer nog att bli väldigt tufft. Men samtidigt känns det ju kul. Man måste ju börja någonstans för att vi ska få ett riktigt lag. Och det känns riktigt roligt nu för alla vill verkligen det här. Förr har det varit mycket tomma ord. Att folk sagt att de ska vara med och spela bandy men sedan stod vi där med tre stycken på träningarna. Så är det inte alls nu utan nu vill verkligen alla vara med och utvecklas. I långa loppet kommer det här att bli bra tror jag. Men man måste börja någonstans.

-Vi har bra sammanhållning och har kul tillsammans och det är väldigt viktigt tycker jag. Det finns ju spelare som kommit på nu när de är 25 år att ”jag vill spela bandy”. Bara det att man känner sig välkommen och vågar göra en sådan sak… Det skulle man nog inte kunna göra i alla lag. Det kommer säkert att bli en jobbig säsong men jag tror inte vi kommer att hänga läpp för det.

Anders Gårdestig