Natali Ingeroth. Foto: Anders Gårdestig

Spelarpresentation: Natali Ingeroth

Vem är Natali Ingeroth?

-Jag är en glad, positiv och driven tjej på 19 år som gör allt för att få spela bandy med de bästa villkoren som man kan få.

Vad har du för bandybakgrund?

-Jag har spelat bandy sedan jag kunde gå. Jag började i skridskokul i Bollnäs och sedan i deras flicklag tills det blev Team Hälsingland. Hösten 2017 flyttade jag ned till Sandviken för att gå bandygymnasiet. Jag tog studenten i våras. Jag spelade två säsonger i SAIK kombinerat med Grycksbo och sista säsongen bara i Grycksbo. Jag tog SM-guld 2018 med SAIKs F-17. Nu är jag tillbaka i Bollnäs.

Vad spelar du på för position?

-Jag började min karriär som anfallare men har blivit omskolad till försvarare. Så de senaste åren har det varit mycket back och libero och den kommande säsongen är tanken att jag ska spela back och kunna kliva upp på halven.

Vad har du för styrkor som spelare?

-Skridskoteknik/skridskoåkning över lag är min absoluta styrka och sedan har jag en blick för spelet och en vilja att få andra att bli så bra som möjligt.

Hur ser du på den här satsningen de gör nu på damseniorbandyn och på den kommande säsongen?

-Jag tycker det ska bli jättekul! Vi är ett jättehärligt gäng med tjejer i blandade åldrar som alla är lika drivna till att göra det här så bra som möjligt. Så jag ser verkligen fram emot att få se fortsatt utveckling hos de som klivit in som nya. Hur vi ska växa in mer i rollerna som ett lag tillsammans och se hur långt vi kan ta oss.

-Jag har ju stått vid Emilias sida och stöttat henne i att starta upp allting samtidigt som jag har drivit flicklaget framåt själv också. Jag är tränare för vårt flicklag.

Anders Gårdestig