#6 Sara Lindholm. Foto: Anders Gårdestig

Spelarpresentation: Sara Lindholm

Vem är Sara Lindholm?

-Jag är 29 år. Glad, positiv tjej. Jobbar som IT-tekniker.

Vad har du för bandybakgrund?

-Jag har spelat bandy ända sedan jag kunde gå. Jag har varit med i landslaget F-17. De senaste åtta åren har det varit lite till och från. Jag har varit i AIK en sväng.

-Jag har hållit på med bandy hela livet. Jag började spela i Bollnäs fram tills att jag och några andra tjejer gick över till Edsbyn för att de hade ett division 1-lag. Sedan blev det Team Hälsingland och sedan blev det en paus. Jag bodde sedan i Stockholm i tre år så då körde jag med AIK en liten sväng och nu är jag tillbaka i Bollnäs.

Vad spelar du på för position?

-Uppåt. Jag har spelat på lite olika positioner men det är framförallt som anfallare.

Vad har du för styrkor som spelare?

-Bra skridskoåkning, hyfsad på att skjuta och har en bra spelförståelse.

Hur ser du på den kommande säsongen och satsningen på dambandyn?

-Riktigt roligt faktiskt. Det är kul att det tagits upp ett lag och så har vi många unga tjejer som jag tror kan bli riktigt bra om ett par år. Så det ska bli kul att följa och få vara med på den resan.

Anders Gårdestig