#8 Tilda Ersmar. Foto: Anders Gårdestig

Spelarpresentation: Tilda Ersmar

Vem är Tilda Ersmar?

-Jag är 19 år gammal. Jobbar för tillfället på en mack och Buketten i Söderhamn. Utöver det umgås jag med min familj och vänner och simmar även ett par gånger i veckan!

Vad har du för bandybakgrund?

-Jag har spelat bandy sedan jag var 7-8 år med två säsonger uppehåll nu senaste åren. Spelat i Broberg, främst Bollnäs men även en säsong med Sandviken, en säsong som slutade med SM-guld ihop med deras F-17. Senaste tre säsongerna har jag varit tränare för Brobergs flicklag. I och med det har jag även gått en tränarutbildning för svenska bandyförbundet som snart är slutförd.

Vad spelar du på för position?

-Jag har alltid spelat forward och ska göra det även i vinter.

Vad har du för styrkor som spelare?

-Som spelare är mina styrkor skridskoåkning.

Hur ser du på den kommande säsongen och satsningen som nu görs på dambandyn?

-Jag tycker det är så roligt och verkligen på tiden att Bollnäs satsar på damer. Med ett framgångsrikt A-lag borde de vara en självklarhet att göra en satsning och bidra till att dambandy rör sig framåt!

Tränarens ord om Tilda:

-Tilda är en anfallare med stor arbetskapacitet, bra klubbteknik, stark skridskoåkning och en fin blick för spelet.

Anders Gårdestig