Spinnars laddad inför hemmapremiären

Ikväll är det hemmapremiär för Giffarna på Sävstaås då Vetlanda kommer på besök. Webbredaktionen ringde upp Anders Spinnars för att ta pulsen inför matchen.

Försäsongen är över och serien har dragit igång. Hur har försäsongen känts?

Vi har ju fått börjat att bygga på någonting som vi inte har gjort på några år på så vis att vi får bygga nytt. Vi sitter ju i ett läge nu då etablerade spelare har försvunnit. Det har varit en ny process men det är också spännande med många nya yngre som kommer upp. Någonstans måste man hitta den där föryngringen som man har pratat om i många år och nu har föreningen tagit tag i det och det är spännande. Samtidigt är det också ett måste att släppa upp de yngre och ge dem speltid för att de ska få en utveckling.

Har det varit mycket testande och sökande under försäsongen?

Det har varit en procedur med att få in alla nya och samtidigt har det varit många skador. Vi har ju inte haft fullt gäng någon enda match på hela försäsongen. Jag har nog aldrig varit med om en försäsong med så många skador och sjukdomar. Men i längden tror jag ändå att det har varit bra för oss. Vi har fått lära oss att spela med de spelare vi har och det har gjort att många har växt, framför allt de yngre som behöver speltid och få känna på vad som krävs.

Vi känner att vi behöver vara uppe på vår maxnivå för att nå de mål som vi har satt upp. Det tror jag att vi kommer att kunna växa in i. Det är små marginaler som gör att vi förlorar matchen mot Västerås nu senast. Under försäsongen har vi försökt att få bort det här med att tänka för mycket på resultaten för att istället försöka hitta in i det vi vill göra. Jag tycker det känns bra. Vi bygger vidare på det vi påbörjat och det tror vi på.

Hemmapremiär på Åsen ikväll. Hur känns det?

Det är som alltid. Hemmapremiär på Åsen är alltid inspirerande. Vi känner att vi är starka på Sävstaås så motståndarna ska vara väldigt bra för att kunna slå oss där. Vi går in i den här matchen och känner oss riktigt sugna och vill visa upp någonting riktigt bra för vår publik.

Har ni hunnit med några träningar på hemmaplan innan matchen?

Vi har tränat i tisdags och igår. Det har varit bra förhållanden, så på den biten har det inte varit några problem alls. Vi är så vana och är inställda på att vi ska spela utomhus så jag tror inte att det spelar någon större roll för vår skull så. Men det är klart, vi spelar ju hellre inomhus med bra förhållanden. Men så länge det är så här, utan nederbörd och ingen vind, så har vi väldigt bra förhållanden på Sävstaås. Det kommer vara bra is ikväll och vi är laddade så det kommer att bli kul att komma igång på hemmaplan.

Anders Gårdestig