Stabil 6-1 seger i Hälsingederbyt

Broberg som inlett årets elitserie långt över experternas förväntningar hade kommit till Bollnäs för att på allvar kriga om poängen. Att taktikgenomgångarna inför match handlat en hel del om prioriterad defensiv skvallrade matchens inledning om. Inget av lagen ville släppa de sista 30 metrarna framför mål.

Bollnäs åt sig under halvleken in allt mer i matchen, och hade ju längre tiden led både längre och mer kvalificerade anfall Helt rättvist går man också till pausvila med 3-1 i ryggen, efter 2 mål på hörnor (Westh och Nilsson) innan Nilsson till slut ordnade ett spelmål på halvlekens delikatess. Pär Törnberg slår en lång välriktad lyra på Mickelsson, som i nästan samma rörelse får ner bollen och kan frispela Patrik Nilsson framför mål.

19 Patrik Nilsson Foto Kolsmyr

19 Patrik Nilsson 3-målsskytt ikväll
Foto Kolsmyr

I halvtid tog ett lätt duggregn till och hotade matchen med knottrig is.

Första tio av andra präglades av ett Broberg som satte högre press och visade upp större anfallsvilja än i första.

Det är ändå Bollnäs som kan utöka till 4-1 genom ytterligare ett konstmål. Denna gång signerat Tobias Björklund. Förarbetet genom en lyra av Hellmyrs, som Tobbe kan snappa upp framför försvarare och vispa in med ett snabbt skott från straffområdesgränsen.

Efter att Broberg med 20 minuter kvar tagit en time-out använder gästerna lyrspel för att ta sig in i matchen. Man vaskar fram ett riktigt vasst läge med 12 minuter kvar då man hamnar ensam med Aihonen i mål, men då limmar Bollnäskeepern avslutet. Närmare än så kommer aldrig Broberg denna kväll.

Patrik Aionen

Patrik Aionen

Bollnäs svarar mot slutet också med en hel del lyft, men varierar ändå spelet med en del uppspelsförsök. Detta ger också belöning i en straff, som Christian Mickelsson sätter säkert till höger om Wasberg. 5-1.

Efter lite byten av lägen och hörnor,  så avslutar Patrik Nilsson målskyttet i 91:a minuten med en kanon på en högerhörna.

Som slutsummering upplevde i alla fall undertecknad att hemmalaget äntligen börjar få ordning på spelet över hela banan att man börjar hitta rätt i i anfallsidéer och åkningar, även om passningspelet haltar emellanåt.

Tommi Karppanen