Foto: Kolsmyr

Stabil 6-2 vinst för Giffarna i Söderhamn

Efter en riktig kalldusch så visade Bollnäs ingen pardon när dom slog tillbaka Broberg efter en stark laginsats och sylvass offensiv. Nu väntar en kokande hemmamatch på fredag där semifinalplatsen kan vara klar.

Efter ett ganska långt uppehåll så rullar matcherna på i full fart nu. Efter den sköna och viktiga segern i måndags så var det dags för kvartsfinal nummer två i Söderhamn på onsdagskvällen. Match nummer ett präglades av mycket kamp och var väldigt jämn men där Bollnäs fick bra utdelning i slutet och kunde till sist stänga matchen. Huvudtränare Pinch var nöjd med försvarsspelet och tålamodet i första matchen men var även väldigt tydlig inför kvällens match att det är ett blankt papper och ”noll noll” att utgå ifrån. Giffarna startade med i stort sett samma lag som sist med undantaget att Marcus Persson ersatte Philip Flodstam. Allt för att få bra snurr i laget då det förhoppningsvis är mycket bandy kvar på denna säsong.

En fantastisk inramning med bra tryck på läktaren och när matchen blåstes igång var det som att skjuta ut båda lagen ur en kanon men det blev en mardrömsstart för Bollnäs då Broberg i deras första anfall kom i full fart från högerkanten vilket resulterade i en straff som Martin Söderberg satte. En riktig kalldusch för giffarna, men endast minuten senare kom kvitteringen på en hörna genom ett rappt skott av Denis Sadakov. Det märktes verkligen att det var två lag som var laddade för det var full fart åt båda håll. Bollnäs ägde mycket boll och testade Bergström i hemmamålet med skott utifrån. Broberg stack upp och hade en jättechans med öppet mål men som på något märkligt sätt inte letade sig in i mål. Efter den otroligt intensiva första delen av halvleken så lugnade spelet ner sig och giffarna fortsatte att styra spelet med mycket bollinnehav och Broberg försökte hitta kontringslägen. Farten i matchen rycktes även sönder en del med mycket frislag och en del längre avbrott. Bollnäs fortsatte att gnugga på framåt vilket gav resultat då Erik Pettersson kunde smälla in en hörna från vänster i minut 33. Otroligt viktigt mål då matchen stod och vägde. Ungefär 10 minuter senare får Hasse Andersson bollen långt ute till höger och laddar för skott men levererar istället en lång diagonal pass till en fristående Oskar Westh som obehindrad kan prickskjuta in 3-1. Mycket vackert där Hasse visar upp sin smarta spelförmåga. Giffarna slappnar inte av utan kan precis innan pausvilan utöka till 4-1 efter en flygande kontring signerad Saku Hämäläinen.

Oskar Westh tvåmålsskytt för dagen.
Foto Kolsmyr

En mycket väl genomförd första halvlek av Bollnäs som så många gånger förut denna säsong lyckas skaka av sig ett tidigt mål emot sig och sakta men säkert jobbar sig in i matchen igen. Efter Brobergs tidiga mål så var det Bollnäs som tog över och styrde spelet. Broberg siktade på kontringar men där stod giffarna upp bra hade inga större problem att fånga in dom. Ett klart övertag till Bollnäs inför andra halvlek, både spel och målmässigt.
Andra halvlek börjar inte i samma fart som första utan det är ett Bollnäs som kontrollerar spelet medans Broberg försöker komma in i matchen. Lagen byter halvchanser med varandra utan att det skapas något riktigt farligt läge. Det tar cirka 10 minuter innan Erik Pettersson först skapar en egen straff som han dundrar in till 5-1. Tre minuter senare åker han igenom och serverar Oskar Westh som enkelt kan raka in 6-1. Petterssons tredje och fjärde poäng för dagen och han visar återigen hur viktig han är och har varit för Bollnäs denna säsong. Hemmalaget chansar nu mer framåt för att få till någonting och dom lyckas till slut få in en hörnretur. Helt naturligt blir det inget skönspel i slutet då Bollnäs bevakar och Broberg fortsätter chansa framåt. Erik Persson får visa sin styrka i Bollnäsmålet då han räddar en straff i minut 80.
Mer än så händer inte utan matchen slutar med en stabil 6-2 vinst för giffarna till dom tillresta fansens stora jubel. En kanoninsats återigen av Bollnäs som precis som förra matchen visar ett stort tålamod, stark defensiv samtidigt som spjutspetsarna framåt fortsätter producera. Nu väntar hemmamatch på fredag där Bollnäs kan avgöra och avancera till semifinal i en kokande SBB Arena.

Jonas Berggren