Stabilt av Bollnäs

Matchen har precis börjat när Törnberg drar iväg ut på vänsterkanten och skapar en hörna i första spelminuten, Mickelsson skjuter tät utanför. Hellmyrs genererar strax efteråt hörna nummer två, den förvaltar Mickelsson bättre 1-0. I sjunde minuten får Tillberga en hörna som också letar sig in i mål.  Minuten efteråt så stressar Nilsson till sig bollen på högersidan, fullfart framåt och får med sig en hörna. Tillberka ruset går rakt mot Nilsson, men det var fel gubbe för bollen hamnar hos Hellmyrs som har rent mellan sig och målet 2-1. Shamsutov tar sig snyggt igenom centralt och skjuter ett bra skott, Men Aihonen får upp handskarna i det högra krysset och avstyr målchansen. Matchen går in i ett lite lugnare tempo, men det ändrar sig i 22 minuten då Nilsson som skjuter ett skott långt utifrån som närmast kan liknas vid en projektil från en pansarvärnskanon, vilken projektil sen efterföljande hörna blir resultatlös.
I 35 minuten så gör Tillberga ett inspel från vänsterkanten som de lite för lätt får i mål. Ett par minuter senare så slår Berlin en central passning på säkert 40 meter till Mickelsson, som efter ett par snabba skär kan skjuta in 3-2, vilket blir halvtidsresultatet.  Första halvlek kan sammanfattas med bra fart massor av hörnor, åtta till Bollnäs och fem för Tillberga.

Andra halvlek hinner knappt börja innan Tillberga gör 3-3 på hörna. Vi replikerar dock hörnorna snabbt, Berlin skjuter distinkt in 4-3. Hörnorna fortsätter att komma med jämna mellanrum, i 54 minuten drar Hellmyrs bollen i ribban. Kvällens snyggaste uppspel startar Ståhl då han åker upp med bollen, vid mittlinjen spelar han Hellmyrs som tar med bollen ut mot höger ”flippar” den fram till Olsson som spelar in den till Nilsson som lätt lägger den i mål. Minuten efter så spelar Nilsson fram Hellmyrs som gör sitt andra för kvällen. På två minuter går vi alltså från 4-3 till 6-3. Vi håller nu bollen bra inom laget och letar bra lägen och skapar några rätt farliga. Men det ska till en hörna ikväll för att det ska bli mål, tyvärr är det Tillberga som får chansen i 71 minuten och gör sitt fjärde för kvällen. Vi replikerar snabbt genom en snygg lyra från Hellmyrs, som friställer Nilsson till höger om målvakten 7-4. Resterande del känns mest som om det spelas av vi kontrollerar det mesta, Tillberga försöker men har inte kraften.

Nu väntar ett landslags-uppehåll, nästa match spelas på Sävstaås den 14 december mot Tellus. Varmt välkomna då.

//Klas ”Boråsarn” Ström