Ståhl redo för slutspurten

Ikväll väntar en mycket viktig match för Giffarna. Grundseriens sista match och en placering bland de topp-fyra står på spel. Motståndare är inga mindre än Västerås som Bollnäs förlorade stort mot i bortamötet tidigare på säsongen. Västerås kämpar om en förstaplats i serien mot Sandviken, så de lär inte gå på någon sparlåga i kvällens match heller.

Webredaktionen ringde upp Markus Ståhl för att kolla läget inför matchen.

Hur tycker du lagets säsong varit under grundserien?

-Det har väl gått enligt förväntningarna tycker jag. Serien är ju jämnare än den någonsin varit och vi är med där uppe så det har gått bra tycker jag.

Din egen säsong då? Du har ju haft en lite ny roll i år.

-Det har gått skapligt tycker jag och det har varit jätteroligt att testa en mer offensiv roll. Kul att få vara med lite mer framåt och så är det ju alltid roligt att få prova något nytt.

Hur ser du på mötet mot Västerås ikväll? Ni åkte ju på en rejäl smäll mot dem borta.

-Ja, det var ju säsongens plattmatch från vår sida. Jag vet inte vad som hände där riktigt. Men vi är ett revanschsuget gäng nu. Men VSK har ju förstaplatsen att kriga om också, så de kommer säkert också att vara minst lika taggade som oss.

Är det något särskilt man måste tänka på när man möter VSK?

-Nja, vi vill ju spela vårt spel med att äga boll och driva matchen. Men sen har de ju många riktigt vassa spelare så det gäller att vi är noga för är vi inte det så smäller det direkt. Det märkte vi ju av i bortamatchen.

Ni slåss ju om en topp-fyraplacering. Hur viktigt är det för er att hamna bland de fyra första?

-Det är jätteviktigt. Nu när vi varit med där uppe så är det ju det som vi har haft som målsättning i slutet. Blir det så att vi blir trea så har vi pratat igenom vilket lag som vi ska välja.

Du har ju blivit pappa relativt nyligen. Hur går det? Har det påverkat dig som bandyspelare också?

-Ja, det är ju inget negativt i alla fall. Det har varit jätteroligt. Jag mår bra både på och utanför isen och det påverkar ju såklart hur man presterar också. Är bara positivt att man har något annat än bara bandyn att tänka på också. Att man får lite perspektiv.

Webredaktionen önskar lycka till i kvällens match och hoppas på ett stort stöd från läktarhåll också. Prognosen visar någon minusgrad och halvklart så det finns alla möjligheter till bra bandy ikväll.

Anders Gårdestig