Erik Persson klart bäst i Bollnäs ikväll

Stjärnsmäll i Lidköping

Ett taggat och spelsuget Villa som får fria tyglar i sin hemmaborg i Lidköping. Då kan det rinna iväg. Ikväll var en sådan kväll.

Från ett regnblött Sävstaås till en fin blank ruta i Lidköping. Perfekta bandyförhållanden. Ja, det är väl det där då med att publiken fattas.

Hur som helst så hör inte bortaspel mot Villa Lidköping till de enklaste bortamatcherna. Dock så har giffarna matchat dem väl flera gånger de senaste säsongerna. Men i år är det då lite nya förutsättningar med nya spelare och ett nytt lagbygge.

Bollnäs inleder bra, går framåt med stor delaktighet och matchen börjar i ett rätt högt tempo. Redan efter 6 minuter kommer lite olyckligt en utvisning på Jens Wiik när han åker ut för hög klubba, vilken redan i inledning ger Villa viss fördel. Christoffer Edlund, riktigt het denna kväll, skjuter en rökare i ribban i den 7:e minuten vilket ger en föraning om vilket spelhumör som han och Villa är på denna afton. Villa spelar, som vi är vana att se dem, med en väldigt hög press som stressar Bollnäs i uppbyggnadsfasen. Möjligen att rutinen inte riktigt finns där att hantera den höga pressen. Bollnäs tappar strukturen i spelet, det blir många felpass och man lyckas heller inte skapa några riktiga heta chanser.

Villa gör tre mål i den första halvleken och alla kommer från vänsterläge i straffområdet . 1-0 i den 15:e minuten när Christoffer Edlund tar fart från egen planhalva och fintar bort Bollnäsförsvaret och lirkar in bollen. Såg kanske lite väl generöst ut från Bollnäsförsvaret där. 2-0, skott av Erik Säfström i den 19:e minuten, när försvaret sjunker lite väl djupt. 3-0, Edlund igen, i den 35:e minuten när han stiligt fintar och lägger in 3-0.

Villa är bra och sköljer över Bollnäs i anfall efter anfall, men Erik Persson i målet gör flera svettiga räddningar. Mickelsson och Nilsson skjuter varsin hörna i slutet av halvleken som dock inte renderar i något mål, något som Bollnäs såväl skulle behöva just i detta läge av matchen. Ska vi vara ärliga så är 3-0 ett bra resultat för Bollnäs efter första halvleken, sett till matchbilden.

Den andra halvleken inleds med en otäck situation där Villas Felix Pherson olyckligt ramlar på sargen och får någon form av skada på ryggen, saknar dock uppgift om hur allvarligt. Matchen avbryts i ca 30 minuter innan Pherson hämtats av ambulans.

När spelet återupptas igen så är det Villa för hela slanten. Dryga kvarten in i andra halvlek så står det 8-0 och Bollnäs har svårt att orka stå emot då Villa öser på med sitt anfallsspel. Egentligen finns det inte så mycket att säga om den andra halvleken mer än att Villa är ett par klasser bättre denna afton. I takt med att Villa öser på så blir Bollnäs stillastående och går ner sig mentalt vilket leder till många felbeslut. Villa fick väldigt stor isyta att röra sig på mest hela andra halvlek. Målvakt Erik Persson tveklöst bäst i Bollnäs ikväll alla insläppta till trots.

Den här matchen är det bara att lämna bakom sig, vända blad och gå vidare. En storförlust i ”Lisch” är ingen katastrof. Och ska vi vara ärliga så vet vi att denna säsong med ett nytt lagbygge kan innebära en och annan smäll. Och med hänvisning till just lagbygge kanske vi kan etikettera matchen ikväll med ”Ursäkta röran, vi bygger om”.

Vi kan vara helt säkra på att giffarna hämtar sig från denna stjärnsmäll. Närmast väntar Tellus på måndag kväll på Sävstaås. Och resultatet ikväll är helt underordnat vår önskan att Villas Felix Pherson snart ska vara tillbaka på skridskorna igen. Krya på dig Felix!

Villa-Bollnäs 12-2 (3-0)
Villa: Edlund 5, Thomsen 3, Karlsson 2, Persson, Säfström
Bollnäs: Nilsson 2

Roger Henningsson