Det ville sig inte för Spinnars och Bollnäs idag. Foto: Kenta Jönsson

Storförlust mot AIK

AIK hade spelat två matcher under tiden som Bollnäs haft en veckas spelvila. Frågan inför matchen var viket lag som skulle lida mest av det. AIK av sitt täta matchande eller Bollnäs av sin långa vila.

Sett till resultatet verkade det vara Bollnäs.

Matchen började i alla fall bra. Bollnäs pressade AIK högt och spelet lovade gott. I femte minuten får dock AIK frislag strax utanför Bollnäs straffområde. Bollen petas till Alexandr Kim som åker i en båge in mot Bollnäs straffområde och slår in bollen från distans förbi en skymd Virtanen i Bollnäsmålet.

I 16:e minuten åker Kasper Milerud på en smäll på mittplan och blir liggandes på isen. Efter ett tag reser han sig och tar sig för armen och åker direkt in i omklädningsrummet. Jag såg inte vad som hände men det såg inte bra ut för Kasper.

Bollnäs håller spelet uppe och hotar ständigt AIK´s försvar som har svårt att hålla ordning på Mossbergs och Fagerströms attacker. 1-1 kommer också i den 22:a minuten på hörna genom Hellmyrs. Det skulle dock bli Bollnäs enda mål för kvällen. Men lägen fattades inte. Fagerström får på ett antal bra distansskott och Bollnäs har också ett par frilägen som båda döms bort för offside.

Med knappa kvarten kvar av första halvlek gör AIK 2-1. Ett inspel från vänster flippar runt lite i straffområdet och når sedan en helt fristående Patrik Nilsson som enkelt kan lägga in bollen. Resultatet står sig halvleken ut.

Efter en jämn första halvlek med många bra lägen för Bollnäs tar AIK helt över matchen i andra halvlek. Bollnäs har det förtvivlat svårt att ta sig igenom AIK´s täta försvar samtidigt som AIK känns giftiga i varje anfall. Och målen rullade in på löpande band.

Minut 54: 3-1 på hörna Alexandr Kim.

Minut 59: 4-1 Patrik Nilsson efter slarv i uppspelet av Bollnäs.

Minut 62: 5-1 Patrik Nilsson igen frispelad från vänster.

Minut 66: 6-1 på kontring efter felpass i ett Bollnäsanfall. Emil Juhlén.

Minut 83: 7-1 Patrik Nilsson glider igenom igen.

Minut 90: 8-1 Pavel Ryazantcev med en kanon i nättaket.

Minut 91: 9-1 Johan Willes avslutar AIK´s målfest.

Patrik Nilsson fyramålsskytt idag. Foto: Kenta Jönsson

Ja hur ska man summera en sådan här match? Bollnäs chans låg i första halvlek då man ändå skapade en hel del farligheter framåt. Några mål där och en ledning i matchen så hade kanske matchbilden blivit annorlunda. Nu kunde AIK styra ut Bollnäs fullständigt i andra halvlek med ett prickfritt försvarsspel och vassa anfall.

För Bollnäs är det nog bara att försöka glömma den här matchen så fort som möjligt och ladda om för hemmamatch på söndag mot Motala.

Anders Gårdestig