Hellmyrs och Nilsson var planens två giganter idag. Nilsson med fem mål och Hellmyrs med fyra assist och ett mål. Foto: Micael Kolsmyr

Storseger i elitseriepremiären

Idag var det då äntligen dags! Efter en lång försäsong startade idag Elitserien för Bollnäs del på bortaplan mot Falu BS. Falun är nykomlingar i årets elitserie. 2013 begärde föreningen sig själva i konkurs och fick börja om i division 1. Men nu, fem år senare, har de alltså kämpat sig tillbaka till bandys finrum.

Bollnäs gav Falun ett ganska chockartat välkomnande till Elitserien. Redan i första spelminuten tog Bollnäs ledningen genom Kasper Milerud, assisterad av Per Hellmyrs. I matchminut fyra kom 0-2 på hörna via Patrik Nilsson och i matchminut åtta ringde det för mål nummer tre. Åter igen på hörna men med Andreas Westh som målskytt. Båda hörnorna inslagna av Hellmyrs.

Falun tog time-out direkt efter tredje målet och det resulterade i ett reduceringsmål genom Lukas Mårdberg. Ett hårt skott som Patrik Aihonen i Bollnäs mål var på men inte kunde hålla. Faluns glädje blev dock kortvarig då Patrik Nilsson smällde in 1-4 bara en minut efter Faluns mål. Vem assisterade? Jo Hellmyrs förstås. Fem mål och bara drygt tio minuter hade gått av halvleken.

Matchen lugnade dock ned sig en aning efter 1-4 målet. Bollnäs förde spelet men det gick i alla fall en kvart utan att några ytterligare mål föll. Hade inte Max Bergström i Falumålet börjat rada upp flera kvalificerade räddningar så hade nog Bollnäs satt i alla fall ett par tre mål till. Nu kom ändå 1-5 målet till slut.  Patrik Nilsson igen på pass från Kasper Milerud som för övrigt såg riktigt pigg och spelsugen ut idag. 1-6 kom strax efter. Samuli Helavuori dribblade sig fram längst kortlinjen och lade fram bollen till Kasper Milerud som fri framför målet kunde raka in bollen.

I detta läge visade Falu BS upp en bra lagmoral. Istället för att vika ned sig och låta siffrorna rinna iväg lyckades de istället knapra in ett par bollar på Bollnäs innan halvtidsvilan. 2-6 kom på ett stenhårt frislag i 38:e minuten och 3-6 i 44:e minuten efter att Helavuori som siste man missat en nedtagning. Så även om Bollnäs hade haft det mesta och det bästa av spelet var det plötsligt bara tre bollar upp för Falun inför andra halvlek.

Andra halvlek blev lite lugnare än den första, men tio minuter in i halvleken får Bollnäs en straff efter en otillåten passning till målvakten. Patrik Nilsson, som var på ett riktigt målhumör idag, satte den säkert. 3-7. Några minuter senare blåser domaren åter igen straff för Bollnäs. Denna gång räddar dock Bergström Nilssons skott.  Falun reducerade sedan till 4-7 genom en snygg soloprestation av David Forsell men sedan blev det straffdags för Bollnäs igen efter att Hellmyrs på genombrott rivits ned. Patrik Nilsson kliver fram och sätter straffen. Innan domaren blåste av matchen hade Per Hellmyrs spikat slutresultatet till 4-9 efter att ha sprättat in bollen efter en fin frispelning av Milerud. Slutresultatet alltså 4-9 till Bollnäs och en skön start på årets Elitserie.

Bollnäs ställde idag upp ungefär som man gjorde i sista träningsmatchen mot Borlänge i söndags. Hellmyrs på högerhalven och Ville som defensiv mitt. Man hittade bra alternativ i anfallsspelet och kom med bra fart. Riktigt roligt att se på!

Noterbart från matchen: Patrik Nilsson är tillbaka i fullt slag! Fem mål från hans klubba idag. Hellmyrs stod för fyra assist och ett mål och Milerud två mål och två assist. Publiksiffran skrevs till 860 personer och många Bollnässupporters hade letat sig till Falun.

Nästa match för Bollnäs blir nästa fredag den 2:a november hemma på Sävstaås mot Sandviken.

Anders Gårdestig

 

Glöm inte att köpa säsongskort

bollnasbandy.ebiljett.nu

Stöd gärna vår verksamhet – bli medlem!

webbshop.bollnasbandy.se/biljetter-och-medlemsskap/medlemsskap-20182019