Storseger mot Sandviken

Det var bäddat för en jämn och tät fight på Sävstaås mellan Bollnäs och Sandviken. Men Bollnäs ville annat. Bollnäs, med en aggressivitet och energi som SAIK helt saknade, kunde grunda segern redan i första halvlek. Matchen slutade till slut hela 6-1 till Bollnäs.

Bollnäs tog kommandot direkt i matchen. Ville Aaltonen, som verkar bli piggare och piggare för varje match, tar emot en fantastisk passning från Daniel Berlin och sätter 1-0 redan under första spelminuten. 2-0 kommer bara några minuter senare då Per Hellmyrs får på ett långskott som sitter i bortre gaveln. Berlin assisterade även till detta mål.

Kvarten in i halvleken kommer också 3-0 när Daniel Berlin själv får sätta bollen på pass från Samuli Helavuori. Sandviken verkar chockade av Bollnäs energi och aggressivitet och de kommer inte fram till några farliga chanser alls. Efter 25 minuter tvingas SAIK att ta sin time-out för att försöka få ordning på spelet, men den hjälper föga. Det dröjer ända till minut 38 innan Sandviken får sitt första skott på mål.

Bollnäs fortsätter att hålla i taktpinnen halvleken ut men varken Bollnäs eller SAIK lyckas att vaska fram några farligare lägen utan halvleken slutar 3-0 till Bollnäs.

Sandviken kommer ut mycket piggare i andra halvlek och mycket av händelserna kretsar kring dem. Christoffer Edlund får ett jätteläge tidigt i halvleken men missar målet. Att Edlund missar ett sådant läge var nog ett tydligt tecken på att Sandviken inte hade den bästa dagen på säsongen idag.

Sandviken fortsätter ändå att spela bra men Bollnäsförsvaret ser till att Sandviken inte kommer fram till några farligare lägen.

När 20 minuter återstår av matchen får Sandviken ett frislag som de slarvar bort totalt. Berlin får tag i bollen och passar fram Christian Mickelsson som rundar Falk i SAIK-målet och sätter 4-0.

Efter detta mål blir matchen ganska avslagen då Sandviken kanske känner att de inte kommer att kunna gå ikapp. Bollnäs passar dock på att sätta ytterligare ett par bollar. Först är det Helavuori som sätter 5-0 fri med målvakten och sedan sätter Berlin 6-0 på hörna i 89:e minuten.

Enligt Bandypuls liverapportering så har inte Sandviken blivit nollad i någon match sedan en match mot Edsbyn 2006. De slapp bli nollade även denna match då Ted Haraldsson får på en pärla i den sista matchminuten och slutresultatet blir fina 6-1 till Bollnäs.

Detta var en fantastiskt bra insats av Bollnäs. Ett Bollnäs som spelade mycket frejdigt, särskilt under första halvleken. Både Daniel Berlin och Christian Mickelsson var tillbaka i laget efter sjukdom och skada. Berlin verkar ha mått bra av sin penicillinkur då han idag assisterar till tre mål och gör två själv.

Kvällens enda besvikelse var väl publiksiffran. En match som denna borde vara värd fler än 1527 på läktaren!

Nu väntar returmöte mot Sandviken på tisdag i Göransson Arena.

Anders Gårdestig