Straffade i Vänersborg

Inför kvällens match så var det två lag på samma poäng, men också två lag som blandat resultaten under säsongen. Matchen inleddes i ett gott tempo, båda lagen visade vilja och energi att anfalla. I den 20 minuten så fixar Bollnäs hörna som Berlin skjuter i mål, efter assist av Ståhl. Matchen fortsätter att gå i ett bra tempo, det började också bli lite nerv i matchen men utan att det för den skull var fult spel. Dock började spelarna ha lite åsikter om domarnas insatser. I den 38 minuten skjuter Hedqvist ett skott från höger sida rätt långt ut, skruvar sig lite men ser inte helt otagbart ut.
Innan halvtidsvilan så gör IFK 2-1. Sammantaget så var det en helt öppen historia, vi uppträde med ett lugnt och bra spel. Våra förhoppningar var stora för en tajt och spännande andra halvlek.

Tidigt i andra så gör IFK mål, vilket upprör våra spelare rejält. Domarna konfererar och efter ett kort möte så döms målet bort för offside. Utan att överdriva så kan vi väl säga att varken IFK´s spelare eller publik var speciellt nöjda med det beslutet. Efter matchen fick jag vet av personer som var bättre placerade än mig själv att domslutet nog var korrekt, offside alltså. I sin iver att förklara för domaren att han gör fel så drar IFK på sig en tio minutare.

Ett par minuter senare gör Oskar Olsson 2-2 efter en hörn retur, men säg den glädje som varar. IFK går till anfall i 59 minuten, och århundradets billigaste straff blåses. I en en mot två situation där IFK spelaren var på väg från målet så får han ett lätt slag mot klubban, Hedqvist gör processen kort och plågsam. En period av mycket ”skumma” domslut följde. Kan vara fel, men efter det bortdömda målet så fick vi inte ett domslut med oss på 12-15 minuter. Att Westh har bra med krut i sin klubba visste vi och 86 minuten får han tillfälle att visa det. Ett skott en bit utanför målområdet går i mål, Borvall såg ut att vara placerad rätt men bollen kan möjligen ändrat riktning lite på sin väg fram mot nätet. Ytterligare en straff utdöms till IFK´s fördel, Hedqvist skickar bollen beslutsamt i mål. På övertid sätter de sen 5-3.

Sammantaget så tycker jag att vi gör en okej insatts, IFK drar det längsta stråt ikväll mycket beroende på straffarna. Vi hade en ribbträff och några skott som Borvall fick jobba för att ta. Domarinsatsen hade en del att önska, alldeles för många konstiga avblåsningar. Ena stunden var det noga vart man slog frislaget, i nästa stund var det inte det. Upplevde att spelarna i båda lagen hade svårt att veta vad som gällde. Nya tag på fredag då Edsbyn kommer till Sävstaås.
Borvall och Ståhl fick pris som bästa spelare i respektive lag.

Vi har nu bara en seriematch kvar att åka på i väst Sverige, mot Kungälv i januari. Hoppas på god uppslutning bland Giffare i förskingringen.

/Klas ”Boråsarn” Ström