Straffmål och 2 hörnmål räckte inte mot ett välspelande Hammarby

Ville Aaltonen och Per Hellmyrs stod över träningsmatchen mot Hammarby då dom känner sig slitna. Båda har haft en intensiv matchning med både landslagsuppdrag och hälsingemästerskapet. Patrik Nilsson är ju sedan tidigare borta vilket gjorde att våra juniorer fick mycket speltid. Tyvärr har Jonatan Sundberg en lårkaka vilket gjorde att han inte kunde spela.

Matchen var inte några av våra bättre vad gäller passningsspelet och det blev också förlust med 4-6 mot ett välspelande Hammarby som pressade oss högt. Hammarby tog snabbt ledningen efter bara knappa två minuter och ökade sedan på efter cirka 10 minuter. Bollnäs gick ikapp efter mål av Berlin på hörna och Mickelsson på straff men Hammarby gjorde återigen två snabba mål innan halvtid.

Värt att nämna var en fantastisk nedtagning av Ekström som gjorde honom fri men välvakten räddade. Vi var många som tyckte den nedtagningen var värd att ge honom hans första A-lags mål men det skulle komma i andra halvlek istället.

Hammarby börjar andra halvlek med att öka på sin ledning efter ett jätteutkast av deras målvakt. Bollnäs reducerade till 3-5 via mål av Helavuori på hörna. Hammarby gör sedan 3-6 innan Ekström skulle få göra sitt första A-lagsmål efter en superpassning av Olsson som återigen friställde Ekström. Grattis säger vi till Caspher Ekström.

Ingen eftermiddag vi kommer att minnas så länge men positivt är att vi gör två mål på hörna och ett mål på straff vilket känns bra inför Svenska Cupen som avgörs fredag till söndag nästa helg.

Per Jarefjord, Bollnäs Bandy