Tankar inför seriestart

Silly season är över. Försäsongsmatcherna och turneringarna likaså. Spelpjäserna är fördelade. Nu är det upp till bevis hur lagen lyckats med sina lagbyggen och taktiska funderingar. Imorgon drar elitserien i bandy igång för säsongen!

Bollnäs går in i säsongen 2017-2018 med lite andra förutsättningar än vad vi vant oss vid de senaste åren. Förra säsongen var guldsatsningen starkt uttalad från föreningens sida och vi nådde nästan ända fram. I år är förväntningarna, både från föreningen och spelarna, nedtonade. Det pratas inte lägre om SM-guld.

Personligen ser jag ändå fram emot denna säsong nästan mer än tidigare år. Visst, det har varit tre häftiga år och förra året hade vi nog det bästa laget vi någonsin ställt upp med. Men den kommande säsongen kittlar ändå lite mer på något vis. Bollnäs har ett spännande år framför sig. Vi har fortfarande ett mycket slagkraftigt lag, det ska vi inte glömma bort. Men det som får igång mig är den ungdomssatsning som laget är inne i nu. Vi har en handfull hungriga och talangfulla ungdomar som under försäsongen verkligen visat att de inte bara är med för att lära utan tar för sig och är delaktiga fullt ut. Det ska bli riktigt roligt och spännande att se hur satsningen utvecklar sig. Kommer vi att få se några nya framtida stjärnor födas i år?

Anders Gårdestig