Tillberga svår julnöt att knäcka

Ja idag var det åter igen dags för match i ABB arena i Västerås, bara två dagar efter storförlusten mot Västerås.

Idag var det tabelljumbon Tillberga som stod för motståndet. Ett Tillberga som endast spelat till sig en enda poäng under seriens tretton första matcher. Och som om det inte var tufft för dem ändå så saknades Jens Blixt, Pekka Rintala och Kim Backlund inför dagens match. Det här såg på pappret ut som en enkel match för Bollnäs, men det blev raka motsatsen.

Tio minuter in i matchen stod det redan 2-0 till hemmalaget. 1-0 kom efter ett bolltapp för Bollnäs som Tillberga utnyttjade och 2-0 kom på hörna minuten efter. En mardrömsstart för Bollnäs, speciellt med tanke på raset i början av matchen mot Västerås.

Det blev dock inget större ras denna gång utan Bollnäs kunde ta över spelet mer och mer, men allt som oftast gick det alldeles för långsamt för Bollnäs, så Tillberga hade inga större svårigheter med att försvara sig. Det dröjde ända till den 40:e spelminuten innan Bollnäs kunde spräcka Rasmus Erikssons nolla i Tillbergamålet. Det var Erik Stoor som följde med upp i ett anfall och fick ett pass från Daniel Berlin som Stoor kunde sätta från nära håll. I halvlekens sista ordinarie minut får Tillberga ett friläge men Aihonen i Bollnäs mål står i vägen. På grund av många spelavbrott under halvleken blev det fyra tilläggsminuter och i den 49:e matchminuten, på halvlekens sista skott, hittar Tobias Björklund målet på en hörna. 2-2 i halvtid alltså.

Bollnäs kommer in till andra halvlek med en mycket bättre fart än i första. De tar kommandot direkt och skapar genast en hel del chanser men utan att få in bollen i mål. Tillberga har inte mycket av spelet men när de väl kommer till lägen så är de jättefarliga. Aihonen får lov att undanröja en handfull frilägen under halvleken. Stabilt spel från hans sida idag!

Trots stort tryck och spelövertag för Bollnäs dröjer det ända till matchminut 72 innan Bollnäs kan ta ledningen för första gången i matchen. Samuli Koivuniemi får ett pass från Per Hellmyrs och kan sätta 3-2 från nära håll. Några minuter senare snurrar Hellmyrs själv upp Tillbergaförsvaret och sätter 4-2 och säkrar segern för Bollnäs.

Segern satt riktigt långt inne idag, men ändå riktigt skönt att få en seger efter käftsmällen i förrgår. Nu kan laget gå på julledigt i några dagar med en seger i bagaget och ladda inför derbyt mot Edsbyn på annandagen. Vi hoppas på storpublik då, något man inte kan säga att det var i Västerås idag då endast 195 personer såg matchen.

Anders Gårdestig