Tim Stjernström valde bort Dalarna för Hälsingland. Foto Micael Kolsmyr

Tim Stjernström ansluter till Bollnäsgiffarna!

Idag har vi glädjen att kunna presentera ett nyförvärv till Bollnäsgiffarna!

Det är 22-årige Tim Stjernström som kommer hem till moderklubben efter några år i Rättvik där han bidrog starkt till att dalaklubben tog steget upp i elitserien. Kontraktet är på 2 år.

Välkommen tillbaka Tim! Hur har dina tankar gott inför att komma tillbaka till Bollnäs?

Så fort jag fick frågan så bestämde jag mig. Jag behövde inte fundera så mycket. Det har alltid varit en dröm att spela i Bollnäs så det var ett enkelt val.

Hur har din resa sett ut de senaste åren, när var du i Bollnäs senast?

2018 så spelade jag halva säsongen med Snoddas men flyttade över till Rättvik i december 2018. Så jag har spelat i Rättvik i två och en halv säsong.

De år du nu varit i Rättvik, hur har de åren varit och hur har din utveckling sett ut?

Det har känts jättebra! Jag tycker att jag har utvecklats som både människa och spelare. Jag har mycket att tacka Rättvik för i den utveckling jag fått där.

Och den här senaste säsongen kanske var lite speciell?

Ja, den var väldigt speciell på flera sätt. Både med coronan men också att vi gick otroligt bra som lag. Det har varit ett väldigt roligt år.

Du har varit forward va, och har du spelat mittfältare också?

Ja, jag har spelat forward och vinge. Och min naturliga position är forward och det är där som det är tänkt att jag ska spela i Bollnäs. Men samtidigt, behövs jag i annan position så spelar jag där också. Jag lyssnar på  Andreas (Westh) och Hans (Åström) som får bestämma det där.

Vad har du för mål med ditt bandyspelande?

Mitt mål är att bli så bra som möjligt och att ta en fast plats i Bollnäs, i startelvan, och sen så har landslaget alltid varit en dröm också.

Du är ju fortfarande tidigt i din karriär. Har du några förebilder inom bandyn?

När jag var yngre så var det Hasse Åström som var en stor förebild. När man själv var liten och var på Åsen så kollade man mycket på honom, han var den största förebilden då. Sen också Christoffer Edlund som är en komplett forward som man gärna tittar på.

Vad ser du som dina styrkor som bandyspelare?

Jag skulle säga att jag är en hårt arbetande forward såväl offensivt som defensivt, jag har ett bra skott och ett bra spelsinne. Och jag vill utvecklas ännu mer som bandyspelare.

Och nu kommer du till ett nytt lagbygge i Bollnäs, hur tänker du kring det som väntar i Bollnäs och den kommande säsongen?

Det ska bli skitspännade och roligt! Jag tror det kommer att bli ett jäkligt roligt år. Det är många unga i laget och nån lite äldre och jag tror det kommer bli jäkligt bra. Det är en rolig satsning som de har dragit i gång här i Bollnäs. Det finns massor med talang i truppen och det kommer att bli toppenbra.

I Rättvik har du lirat i hall och nu kommer du till Bollnäs där den är på gång. Vad tänker du om det och vad det kan komma att betyda för Bollnäs?

Det kommer att betyda otroligt mycket! Både då det gäller bandykul och hela vägen upp till A-laget, att få möjlighet att träna och spela matcher inomhus utan att behöva fundera på vad det är för väder. Bandygymnasiet kommer att bli bättre och alla ungdomslag få bättre förutsättningar. Det kommer att betyda otroligt mycket, det kommer att bli ett stort lyft för Bollnäs. Alla kommer att dra nytta av det.

Välkommen tillbaka till Bollnäsgiffarna Tim och lycka till inför den kommande säsongen!

Elitgruppen kommenterar:

Vi är väldigt glada över att Tim väljer att flytta hem till Bollnäs igen. Tim har under de senaste två åren fått den speltid och det utrymmet han behövt för sin utveckling i allsvenskan. Vi vill ha in spelare som brinner för att utvecklas och ta föreningen framåt och Tim är verkligen det personifierat.

Roger Henningsson