Timo Oksanen tillbaka i tränarstaben

För nästan ett år sedan drabbades Timo Oksanen av en hjärnskakning under en fotbollsmatch. Det var droppen som ledde till en lång sjukskrivning och en timeout från bandyn. Men nu är han sakta men säkert på väg tillbaka igen och han kommer att finnas med i ledarstaben för Bollnäs bandy i vinter, dock i en lite lugnare roll.

-Det har varit ett ömsesidigt intresse att jag ska vara kvar i föreningen på ett eller annat vis och tillsammans med Jocke Forslund kom vi på den lösningen att jag ska vara med och hjälpa till lite med målvakterna i a-laget under vintern en gång i veckan och under några matcher, berättar Timo för Webbredaktionen.

Tidigare var Timo assisterande tränare, men nu blir uppdraget mycket mindre i omfattning.

-Jag kommer att hjälpa till med feedback och så. Det är en ganska liten omfattning. Jag har väl själv bromsat lite nu efter utmattningen jag haft så att jag inte tar på mig för mycket och det har ju klubben också förståelse för. Så det känns bra. Jag ska bara vara tillgänglig för målvakterna och hjälpa dem. Sedan om jag känner att jag börjar få mer energi så är det möjligt att vi utökar rollen, men det är inget vi pratat något mer speciellt om utan det får vi ta då, säger Timo.

Efter ett tufft år utan ork och energi så börjar nu Timos krafter att återvända.

-Det har varit en lång och tung tid med jobbiga perioder under vintern men det vände lite under våren så nu jobbar jag 50 % och ska så småningom utöka till 75 %. Det känns som att det är på rätt väg. Jag har kommit igång lite med fotbollen och golfspelandet på sidan av också. Jag har energi kvar efter jobbet till sådana saker nu som jag inte hade innan. Tidigare under vintern behövdes inte många intryck för att jag skulle vara helt färdig.

-Min hjärnskakning som jag fick förra hösten var väl den sista droppen för hjärnan. Det var inte själva hjärnskakningen som gjorde att jag blev sjukskriven så länge utan det var en utmattning som låg där bakom som bröt ut i samband med hjärnskakningen. Jag kan nog säga nu att det var tur i sig att jag fick den där hjärnskakningen så att jag inte hann löpa linan ut innan jag fick utmattningen, avslutar Timo.

Webbredaktionen hälsar Timo stort välkommen tillbaka och lycka till i vinter.

Anders Gårdestig