Timo tar timeout

Idag har vi fått reda på att Timo tar timeout från sin roll som tränare. Jag ringde Timo för att få redan på orsaken till beslutet.

Timo berättar att han spelat lite fotboll och i september så fick han en hjärnskakning. Det var inte så farligt men efter några dagar så blev det ett bakslag. ”jag fick jätteont i huvudet och orkade ingenting”, efter några dagars vila så var han tillbaka på jobbet igen. Men huvudvärken kom tillbaks så det blev en längre tids sjukskrivning.

Timo berättar vidare att han tror att hjärnskakningen var en utlösande faktor, då livet de senaste åren bestått inte bara i att spela och träna. Utan arbete på heltid plus studier  ”så ryggsäcken var nog full till bristningsgränsen, så kroppen sa väl stopp”. Under förra veckan så växte beslutet fram att han måste ta det lite lugnare, det var ett tufft beslut men hälsan måste gå först säger Timo.

Efter samtal med Jocke Forslund så beslutades att Timo ska ta time out på obestämd tid, tills han är frisk igen. Det kan ta någon månad eller fler, ingen vet i dags läget. Från föreningens sida så vill vi inget annat än att Timo ska bli frisk, så han får ta den tid han behöver berättar Robban Lindgren

Timo förklarar känslan som om det saknas energi i hjärnan, jag vill mer men det går inte. För närvarande så jobbar han 50 % och tar paus från tränarrollen. Allt för att kunna vila och sen komma tillbaka. ”Jag släpper inte bandyn helt ändå, jag sitter på läktaren ikväll” avslutar han samtalet med.

Krya på dig Timo önskar vi från webbredaktionen.

/Klas ”Boråsarn” Ström