Tunga matcher i Champions cup

I veckan avgjordes Champions cup i Helsingehus arena i Söderhamn. Ett Champions cup som de senare åren blivit ett rent distriktsmästerskap. I år spelades endast fyra matcher under cupen. Två semifinaler på torsdagen och två placeringsmatcher på lördagen.

Bollnäs inledde cupen med att möta Edsbyn på torsdagseftermiddagen. Efter att ha haft en ledning med 2-0 i halvtid kunde Edsbyn gå segrande ur matchen efter ett straffmål i förlängningen. Matchen slutade 3-2. På lördagen ställdes Bollnäs mot Ljusdal i en match om tredjeplatsen. Matchen slutade 6-5 till Ljusdal trots att Bollnäs gått förbi och haft en uddamålsledning med tio minuter kvar.

Bollnäs har varit inne i en tung träningsperiod och de finska spelarna har varit iväg på landslagsuppdrag, så den här turneringen var inget som Bollnäs satsade särskilt stort på.

-Ska jag vara riktigt ärlig så har vi inte ägnat någon kraft alls till att bygga upp till de här två matcherna utan vi har sett de som två träningsmatcher. Delvis för att titta lite vad vi klarar av i dagsläget och lite var vi befinner oss både på individ- och gruppnivå. Vi har blicken lite längre framåt. Nu har jag och grabbarna spelat tre matcher. Vi har vunnit en, kryssat en och förlorat en och nu känner jag att vi har en bra bild över var vi befinner oss och vad vi behöver nöta vidare på. Det kommer att ta lite tid innan allt kommer att klaffa. Vi försöker göra lite annorlunda saker mot vad Bollnäs har gjort tidigare så ibland kommer det att vara bra och ibland kommer det att vara mindre bra, berättar den nytillträdde tränaren Svenne Olsson.

Efter några träningsmatcher börjar Svenne nu få en lite klarare bild över laget och hur de ska gå vidare framåt.

-Istället för att lägga exakt en modell så har vi egentligen bara lagt en liten grund som vi delvis ska spika till veckan. Det här är en helt ny miljö för mig när det gäller spelare för spelare. Jag vet ju vad Hellmyrs och Westh klarar av eftersom jag känner dem från landslaget men jag vill ju se alla spelare och se var vi befinner oss. På så sätt så var det två lärorika matcher för vår del under Champions cup. Utifrån det här så kan vi ta det vidare och vässa till en del saker till Svenska cupen och sedan ta det till nästa steg till World Cup, säger Svenne.

Nu väntar ett par veckors träning innan det är dags att spela matcher igen. Då är det som sagt Svenska Cupen som gäller. Den drar igång fredagen den 28/9 och då står Sandviken som motståndare.

Anders Gårdestig