Uddamålsförlust i gruppfinalen

Förra årets finallag, Bollnäs och Dynamo Moskva, möttes igår kväll i en gruppfinal. Segraren i matchen skulle få spela final idag söndag. Det blev en tät match målmässigt som Dynamo Moskva vann med 3-2.

Matchen börjar i ett mycket högt tempo och Dynamos andra hörna i 7:e blir riktigt farlig. I den 8:e gör Dynamo 1-0 efter en snabb spelvändning. Tyvärr får Dynamo sedan en straff i den 10:e och gör 2-0 efter en hög klubba på Wiik. Aihonen som står för kvällen är mycket nära att rädda straffen och man hör ända upp på läktaren hur bollen snuddar handsken. I den 16:e reducerar Bollnäs genom en frislagsvariant där Helavuori sätter 2-1 från vänsterkanten. Dynamo får sedan ett mål i den 20:e och där det går lite för enkelt att glida igenom och skicka in 3-1. Efter målet börjar det bli lite grinigt på planen och i den 24:e har Dynamo ett hörnskott i ribban. Matchen är helt jämn i det här läget och båda lagen har chanser om vart annat. Bollnäs gör 3-2 genom ett lyft från Hellmyrs som helt friställer Berlin som säkert sätter bollen i mål. I den 38:e passar Aihonen på att göra en klassräddning likt en fotbollsmålvakt. Första halvlek är slut och matchen helt jämn.

Andra halvlek börjar med en riktigt bra Bollnäs chans och i den 57:e har Bollnäs pånytt en jättechans och det är Hellmyrs som dribblar sig igenom och nästan kommer hela vägen. Hellmyrs som förresten gör en jättematch där han är överallt på planen. Nu kommer en period där Bollnäs har mycket boll men de riktigt heta chanserna vill inte komma. I den 65:e kommer dock chansen men Dynamo räddar på mållinjen och Bollnäs fortsätter att rulla boll och nu spelar Bollnäs riktigt bra. Tyvärr rinner tiden iväg och Bollnäs kämpar och försöker men matchen slutar 3-2 till Dynamo även om Aihonen försöker sig på ett ”Timo utkast” till Mickelsson i sista minuten.

En bra match från båda lagen och troligen cupens bästa match och trots målsnålt var det en mycket sevärd tillställning. Bollnäs spelar helt jämt med Dynamo och det ska man var mycket nöjd med utifrån dom träningsmöjligheter Bollnäs har på försäsongen. Laget visar att man är ett topplag och att man kan vinna över vilket lag som helst.

Per Jarefjord