Saku Hämäläinen nära att sätta bollen för Bollnäs. Foto: Micke Kolsmyr

Uddamålsförlust mot Sirius

Sävstaås bjöd ikväll på perfekt bandyväder. Några kallgrader och klart väder välkomnade de dryga tusen besökarna.

Bollnäs kom till kvällens drabbning stärkta av den starka vändningen och segern mot Vetlanda i onsdags. Sirius kom med noll poäng i bagaget och var väldigt sugna på att ta hem sina första poäng. En match som på förhand tippades att bli ganska jämn blev också det.

Sirius inledde i ett rasande tempo och gick till anfall direkt och de skapade genast ett par-tre riktigt fina chanser. Tempot bedarrade något efter några minuter och Bollnäs kom mer och mer in i matchen. Efter drygt 20 minuter tog Bollnäs ledningen genom Riku Hämäläinen. Riku får en passning av Hasse Andersson och drar till med ett riktigt kanonskott från distans från höger och bollen sitter i mål.

Det svängde mycket i den här matchen där båda lagen gick på full attack när tillfällena gavs. Oskar Westh var nära att göra 2-0 för Bollnäs några minuter efter Rikus mål, men istället vände spelet och Sirius gick på kontring där Erik Persson fick kliva in och rädda ett friläge.

2-0 kom istället ett par minuter senare. Åter igen var det Hasse Andersson som stod för passningen då han nu serverade Philip Åström som kunde bryta in från vänsterkanten och lägga in bollen. Philips första elitseriemål i Bollnäströjan!

Sirius fortsatte dock att vara giftiga i sina anfall och med kvarten kvar av halvleken gav det också resultat då Albin Thomsen fick in bollen efter en hel del returer efter en hörna.

Både Bollnäs och Sirius hade några lägen till ytterligare mål innan domaren blåste av för halvtidsvila. Bollnäsledning med 2-1 men i ärlighetens namn hade nog Sirius haft fler klara och farliga målchanser än Bollnäs men Erik Persson fortsätter att storspela i målet.

I slutet av första halvlek punktades Hasse Andersson av Kalle Mårtensson. Det fortsatte även i inledningen av andra halvlek. Ett tag såg det ut som att Mårtensson åkte armkrok med Andersson runt isen. Till slut blev punktmarkeringen lite för uppenbar då Mårtensson höll fast Andersson och domaren blåste för en tiominutersutvisning. Bollnäs kunde dock inte utnyttja utvisningen utan det var istället Sirius som kvitterade matchen till 2-2. Dahlberg blir av med bollen vid kortlinjen. Ojuste tycker bollnäslaget och slutar spela. Men ingen avblåsning kommer och istället kan David Thorén runda Erik Persson och sätta kvitteringen.

Sirius åkte strax därefter på ytterligare en utvisning då Ted Bergström fastnade med klubban i Wiiks skridsko och drog omkull honom. Bollnäs kunde dock inte utnyttja denna utvisning heller utan det var främst Sirius som skapade farligheter.

Med 20 minuter kvar tar Sirius time-out och efter den får Bollnäs verkligen fart och ordning på sitt spel. De kommer i anfall efter anfall och skapar en hel del hörnor men många blir misslyckade och få skottförsök går på mål.

Bollnäs får ett gyllene läge att återta ledningen i matchminut 84. Philip Åström går på attack och lyckas krångla med sig bollen förbi den ena siriusspelaren efter den andra och till slut återstår bara en försvarare. Tim Stjernström kommer helt ren med målvakten men Åströms pass missar Tim med några decimeter. I anfallet efter sätter istället Sirius 3-2 genom Ted Bergström. En helt avgörande sekvens i kvällens match.

Bollnäs tar time-out och trycker på under matchens sista tio minuter och ger sig själva verkligen chansen att kvittera matchen. Men bollen vill inte riktigt in. Avsluten sitter oftast utanför målramen och de som går mot mål tar Sirius målvakt Anton Andersson säkert hand om. Domaren blåser av matchen och förlusten är ett faktum.

Sammanfattningsvis hade kanske ett oavgjort resultat speglat matchbilden bäst. Den här matchen kändes lite som att den stod och vägde från avslag ända till sista minuten. Sirius hade flest och bäst chanser i första halvlek men Bollnäs gick in i halvtid med ledning. Bollnäs skapade mest i andra halvlek men där var det Sirius som gjorde målen.

Nästa match för herrlaget är på tisdag nästa vecka då vi möter Rättvik borta. Men redan nu på söndag kan ni se bandy igen på Sävstaås då damlaget har seriepremiär hemma mot Uppsala BoIS! Matchen börjar klockan 14 så ta er upp till Åsen även då och heja fram vårt damlag!