Välkommen Lynn Rensbo!

Bollnäs stärker upp på målvaktssidan i form av Lynn Rensbo.

Under upploppet av fjolårssäsongen var hon med och provade på spel för att stärka upp på målvaktssidan. Nu är det klart med ett kontrakt och vi kan äntligen officiellt hälsa Lynn välkommen till Bollnäs!

Hej Lynn!

Du blev inkastad i hetluften under den gångna säsongen. Visste du vad du gav dig in i, matchade laget och klubben dina förväntningar?

– Ja, jag blev verkligen inkastad. Från att aldrig åkt skridskor och knappt kunnat reglerna till att sitta på bussen påväg mot Kalix för min första bandymatch. Jag hade ingen aning vad jag gav mig in på men laget var så välkomnande, hjälpande och har stötta mig hela vägen. Laget och Bollnäs Bandy var helt klart bättre än mina förväntningar, jag hade inte förväntat mig så öppna armar.

Berätta lite om din resa hit och vad som fick dig att välja att spela för Bollnäs?

-Jag har alltid varit en sportig typ och har spelat både fotboll och handboll. Familjen Ingeroth tog med mig för att prova på bandy under några träningar.

Det var svårt men kul!

Det som slog mig först, var hur väl jag klickade med laget. När jag tränat några gånger och lärt känna alla bestämde jag mig för att fortsätta resten av vinter och nu är jag fast.

Kan du beskriva dina styrkor och egenskaper på planen?

-Mina styrkor är mina tidigare egenskaper som målvakt. Skridskoåkningen måste jag träna mer på, men målvaktstekniken sitter. Sen kan jag tacka handbollen för jag har en väldigt bra kastarm. Har väl en hel del spelförståelse kvar från tidigare fotbollskarriär som är ganska snarlika för just bandy.

Har du någon personlig ambition eller målsättning inför kommande säsong?

-Min målsättning är att bli bättre på skridskor och känna mig trygg på planen. Sen vore de skönt om jag fick leda laget till en och en annan seger.

Vad tycker du är unikt med Bollnäs som bandyförening och vad ser du fram emot att uppleva här?

– Bollnäs är unik med sin gemenskap och familjekänsla. Jag känner mig alltid som hemma och accepterad som den jag är.

Har du något meddelande eller hälsning du skulle vilja skicka till Bollnäs fans och supportrar?

-Fortsätt stötta oss. Jag tycker vi slår förra säsongens publikrekord på dammatcherna!

Jesper Wikberg, Elitgruppen Dam:

– Lynn har en bakgrund inom handboll, vilket man ser i hennes fysiska koordination och vassa utkast.

Det kombinerat med hennes förmåga att på ett positivt och utvecklande sätt ta emot feedback på träning, samt hennes förmåga att våga ta ut sig. Vi ser stor utvecklingspotential i henne.