Vetlanda – Bollnäs

Vissa förluster är tyngre än andra, idag var det en sådan. Under senaste veckan har jag varit på plats i Bollnäs och då haft förmånen att se två två träningar. Det har varit fart och fläkt, bra träningar helt enkelt. Man har i alla fall upplevt det så från sidan.

Dagens match mot Vetlanda så hade jag inte förväntat mig någon lätt match, brukar alltid vara tuffa matcher i SAPA. Vetlanda har bra fart på skridskorna och skapar chanser, är glad idag att de inte övat så mycket på sitt hörnskytte. Bollinnehavet i första går klart till vår fördel, att det endast blev ett mål får väl anses vara lite i underkant, det fanns bud på fler. Men det kändes ändå rätt tryggt, Westh och co i försvaret lät inte Vetlanda skapa några riktigt farliga lägen det var mest skott på håll. De gånger det kom närmare så var Prytz med på noterna.

Bortsett från målet så var det mest minnesvärda från första halvlek en brysk tackling av Mickelsson, som resulterade i att i stort sett alla spelare på plan var med i efterföljande gruff. Mickelsson var för övrigt rätt rejält uppvaktad vid ett antal tillfällen under matchen.

Andra halvlek svängde betydligt mer och Vetlandas första mål hängde i luften, tycker kanske inte att Vetlanda spelade så mycket bättre utan snarare att vi bjöd in dem. Som exempelvis första målet där vi tappar bollen vid mittlinjen, som ger Vetlanda en chans att med fart fånga upp bollen och störta mot vårt mål. När de närmade sig målet så är vi inte riktigt resoluta vilket ger dem möjligheten att göra mål.

Prytz gör en bra match idag och räddar bland annat en straff, vilket jag trodde skulle tända laget: men istället gör Vetlanda ytterligare ett mål och fastställer slutresultatet till 2-1

Farten fanns där, men nyckeln för att få fram bollarna till våra målskyttar saknades. Björklund och Mickelsson var där framme och åkte mycket skridskor, men alldeles för ofta utan att få tag i bollarna. Är helt övertygad om att detta kommer att lösas under den närmsta tiden.  Vi gratulerar Vetlanda, biter i det sura äpplet och kommer igen.

På plats i SAPA arena.
Klas ”Boråsarn” Ström