Bollnäs föll i Vetlanda

Tredje matchen på kort tid, i afton så stod Vetlanda för motståndet. Ett lag som haft en något sämre säsong så här långt än vad de själva trott. Idag på förmiddagen briserade dessutom nyheten att Tommy Österberg valt att lämna sitt uppdrag som tränare. Mina tankar går åt att det här kan betyda två saker, sammanbrott eller så knyter man näven och säger att nu ska vi visa bandy Sverige.

Matchens första tio minuter är lite trevande Bollnäs äger boll den mesta tiden, Vetlanda har några kontringar men mest enmans utflykter. Skotten kommer en bit utifrån och orsakar inte några större problem för Aihonen. I trettonde minuten så åker första bollen in i mål, Ville får ett kalaspass in i mitten av Berlin där han kommer ifrån vänster. Ville tar ett par skär och skjuter in bollen lågt utan chans för Vetlandas målvakt.

Bollnäs fortsätter att äga boll mycket men skapar inte så många riktigt farliga chanser, likaså med Vetlanda. Många urvändningar och man söker chanser, Vetlanda får första riktiga chansen. Christian Mickelsson får ett pass som gör att han blir helt ensam med Aihonen, 1-1. Spelet fortsätter i samma stil Bollnäs känns lite starkare, man har tankarna då att vi kommer nöta ner Vetlanda. Värt att nämna är en räddning som Aihonen gör i 37 minuten. Vetlanda kontrar med riktigt bra fart och skottet som kommer räddar han med en riktigt snygg benparad.

Andra halvlek så spelar vi med lite högre insenitet de första minuterna, trots detta så är det Vetlanda, som får det första målet. Vi tar återigen tag i spelet och får lite tryck på Vetlandas planhalva, vi jobbar fram lite hörnor genom skott. Vid en av dessa hörnor så snappar Stoor upp bollen och gör 2-2 på returen. Men säg den glädje som vara för evigt, denna gång var evigheten i cirka en minut, Joakim Andersson gör 3-2 och på de närmaste 8 minuterna gör han två till.

Där kändes det som om luften gick ur, trötta ben och hjärnor. Viljan finns men det funkar inte, det blir några mål till och matchen slutar 7-3. Besviken ja men ändå inte vi kan mycket bättre än så här, en vecka nu med träning och vila så kommer vi vara med och köra igen. Det har varit en riktigt tung vecka med tre matcher och inför idag en lång resa.

Bäst på planen idag var Aihonen, några frilägesräddningar jag tror inte heller han släppte en enda retur.

Klas ”Boråsarn” Ström