Tim Stjernström vrålar ut sin glädje efter förlösande 2-0 ikväll på Sävstaås. Foto: Kolsmyr

Viktig seger för fokuserat Bollnäs!

Det var med en något ödesmättad känsla man gick till Sävstaås denna afton. Men vi vann matchen! Och lättnaden är enorm. Men ingenting, absolut ingenting, är klart.

Kvalseriens femte omgång avgjordes ikväll. Och inför matchen visste alla vad som gällde. Vinna eller försvinna. Därför fanns bara ett alternativ. Att vinna. Och vi gjorde det! Vi kan nu andas ut ikväll. Vi kan sova gott i natt. Men i morgon måste vi skaka av oss detta och lägga fullt fokus på torsdagskvällens match på Sävstaås mot Lidköping. Det är då allt ska avgöras och det är då vi alla, spelare, ledare och publik, ska göra precis allt vi kan för att säkra den där elitserieplatsen. Det finns inget annat. Bollnäs bandy ska spela i elitserien även nästa säsong.

Matchen ikväll var spännande. Som det ofta är numera mellan Bollnäs och Frillesås. Tre oavgjorda matcher tidigare under säsongen mellan lagen. Känslan var dock att Bollnäs var rejält påkopplade ikväll. Ingen skulle släppas över bron. Men det blev en kamp och, som vanligt denna säsong, fick vi kämpa för målen. Chanserna fanns, bollar studsade hit och dit, men de enkla målen kom inte. Men vi hade en tät defensiv som la grunden till att det ändå till slut gick bra.

Det viktiga första målet kom i början av den andra halvleken. Philip Flodstam fick bollen långt ute till vänster och slog ett vackert och väl avvägt lyft in i straffområdet och mot den bortre stolpen där Oskar Westh elegant på halvvolley stötte in 1-0. Riku Hämäläinen, allt bättre ju längre matchen gick, tog en av sina karaktäristiska åkningar en stund senare där Frillesås inte kunde göra annat än att stoppa honom med oschyssta medel. Straff för Bollnäs som Tim Stjernström, dessvärre, fick allt annat än bra träff på och missade grovt. Dessbättre kom en ny chans för honom, dock inte på straff. Återigen Riku Hämäläinen med fart som drar på ett skott utanför straffområdet. Målvakten lämnar retur och Tim Stjernström är på plats och stöter in 2-0. Ett viktigt mål i minut 77, Sävstaås exploderade, och stor glädje. Vis av erfarenhet, från t ex i söndags, vet vi att en match räcker i 90 minuter. Plus tillägg. Ikväll var det dock ingen fara på taket. Bollnäs höll i de sista minutrarna, hade fokus, och bärgade en helt välförtjänt seger med 2-0.

Nu laddar vi om inför torsdagskvällen och säsongens sista match. Det är bara seger som räknas förstås. Och det spelar ingen roll att motståndarna Lidköping står på noll poäng. Jobbet måste göras och det måste göras hårt. Det finns några alternativ för hur Bollnäs säkrar elitserieplatsen. Om det blir en segrare i matchen mellan Frillesås och Åby på torsdag räcker det med att Bollnäs slår Lidköping. Om Frillesås och Åby spelar oavgjort behöver Bollnäs vinna med sju mål. Därför går vi man ur huse på torsdag kväll och, tillsammans med laget, gör det som krävs för att säkra elitserieplatsen.

Roger Henningsson