Arkivbild: Micael Kolsmyr

Villa/Lidköping-Bollnäs 8-3

Ett Bollnäs, utan Hasse Andersson och Denis Sadakov, gav sig iväg till Västergötland för att försöka rubba serieledarna Villa/Lidköping. Villa var dock numret större och vann matchen med 8-3.

Efter en ängslig inledning med flera bolltapp och tidigt baklängesmål växte Bollnäs in i halvleken.  Tvåmålsunderläget efter 20 minuter var kvitterat till 2-2 efter 36. Först mål av Erik Pettersson som kraftfullt och läckert gjorde det mesta av den isyta han gavs av ett backande hemmaförsvar. Sedan fick vi utdelning på hörna. Målet tillskrevs Oskar Westh. Villa svarade upp med att göra 3-2 bara minuten efter kvitteringsmålet. Man var också bättre över första 45, men över 3-2 i paus behövde Bollnäs inte be om ursäkt. Man vågade ställa frågor med sina anfall, skapade en hel del chanser och ledde hörnstatistiken med 5-2.

En olycksalig minut i andra halvleks inledning gav oss två snabba mål för hemmalaget. Man är ruskigt effektiva när garden sänkt. För det var så det kändes. Bollnäs orkade inte hålla den hundraprocentiga koncentrationen som krävs i sådana här matcher. Minsta misstag och man blir straffade. Bortalaget tog timeout och stoppade blödningen. Man försökte trycka upp för att få till en reducering för ny nerv i matchen. Efter dryga timmen kom istället 6-2. Matchen var körd. Kort därefter drog Bollnäs på sig två utvisningar och med två man mer gjordes 7-2. Sista 20 minuterna blev en transportsträcka in mot slutsignal. Pettersson gjorde ett grant mål efter fin uppåkning av Laitinen innan Villa rundade av med att sätta 8-3 på straff.

Siffrorna stannade alltså vid 8-3. Storförlust, men ändå tycker jag att Bollnäs stod upp bra och gjorde en helt ok bortamatch. Konstig känsla. Suveräna Villa visade varför man leder serien i överlägsen stil. Frågan för deras del blir om förlustnollan skall vara intakt när säsongen summeras. Bra fart och delaktighet, och mängder av stjärnor. Laget att slå, helt enkelt.

Bygg vidare på det bra, för det finns bra att bygga på. Lär av misstagen. Flytta fokus till den otroligt viktiga matchen mot Hammarby på lördag.

/ Josef Persson