Det ville sig inte för Mossberg och övriga laget idag. Foto: Kenta Jönsson

Villa vann rond tre

I en på grund av virus nästan folktom arena föll Bollnäs i semifinal nummer tre borta mot Villa Lidköping. Resultatet skrevs till 5-2.

Ja det var en märklig dag för bandyn idag. Gårdagens beslut från regeringen att inte tillåta arrangemang med mer än 500 personer på grund av Corona-smittan fick konsekvensen att dagens match skulle spelas inför tomma läktare. Nu hade Villa Lidköping ändå bjudit in funktionärer att se matchen så helt öde blev det inte. När så alla bandysupportrar bänkade sig framför sina datorer så fungerade inte sändningen på grund av nätverksfel i arenan. Matchstarten flyttades då fram till klockan 19:15.

Nåväl. Det blev action direkt när matchen blåstes igång. I Bollnäs första anfall lyftes bollen in i Villas straffområde. Mickelsson åkte in för att möta bollen men en backande och samtidigt hoppande Martin Johansson hoppade in i Mickelsson, fick rotation och landade väldigt illa. Johansson reste sig dock upp och spelade vidare och Mickelsson fick sätta sig på utvisningsbänken. Några minuter senare välte Esplund Fagerström över sargen och fick även han sätta sig och vila på botbänken en stund.

I övrigt hände inte så mycket under första halvlek. Villa kom fram i fler farliga lägen än Bollnäs men målen lyste med sin frånvaro. Joel Broberg kom fri med Virtanen i 38:e minuten men lyckades pricka stolpen i avslutet. Bollnäs hade en del bra distansskott som dock motades av Thimfors i målet. Halvleken såg ut att gå till sitt slut utan mål men på halvlekens sista skott fick Johan Löfstedt till en kanonträff i krysset från strax utanför straffområdet. 1-0 till villa i paus.

I andra halvlek försökte Bollnäs att lyfta upp sitt spel lite och försvarade mycket högre upp i banan. De började också spela lite mer på lyft in mot straffområdet. Men de riktigt farliga målchanserna skapades aldrig riktigt. I 65:e minuten fick istället Villa en straff efter att en Villaspelare blivit hakad i skottögonblicket. Martin Johansson satte straffen säkert till 2-0. 3-0 kom två minuter senare genom Joel Broberg. Då hade Bollnäs haft ett bra läge att reducera i anfallet innan. Bollnäs tog därefter Time-Out.

Den hjälpte föga. 4-0 kom med cirka 20 minuter kvar av matchen. Joakim Andersson blir frispelad efter ett snyggt flipp.

Bollnäs gjorde ett försök att komma ikapp. 4-1 kom i minut 79. Ett stenhårt skott från Fagerström som Thimfors lämnade retur på till Hellmyrs som slog in bollen. Bollnäs fortsatte att trycka på framåt och skapade en del lägen, men när Löfstedt satte 5-1 i 81:a minuten kändes matchen avgjord. Oskar Westh avslutade målskyttet genom att sätta 5-2 minuten efter i ett snyggt anfall och fint framspelad av Helavuori.

Matchen slutade 5-2 till Villa vilket innebär att de nu leder med 2-1 i matcher.

Nästa match spelas på lördag hemma på Sävstaås. Eftersom även den matchen kommer att spelas utan publik uppmanar vi er fantastiska fans att stötta Bollnäs bandy genom att betala in en entrépeng ändå via Swish på nummer 123 419 34 13. Märk betalningen med ”publikrekordet”. Se mer info om den insamlingen här: https://bollnasbandy.se/publikrekord-utan-publik/

Anders Gårdestig