Ville förlänger två år

Idag nåddes webredaktionen av den glada nyheten att Ville Aaltonen förlänger sitt kontrakt med Bollnäs med två år efter denna säsong.

Ville berättar hur tankarna gått.
– Jag har inte behövt fundera så mycket på det här beslutet faktiskt. Vi har haft en dialog sedan vårkanten och det fanns ingen anledning att vänta med det här beslutet. Föreningen känns mycket stabilare och tryggare än vad den gjorde för ett år sedan och de har ett nytt långsiktigt tänk som jag tror mycket på. Man har börjat tänka lite större inom föreingen, berättar Ville.

Ville är också nöjd med hur säsongen sett ut så här långt, även om det finns mer att hämta.
– Det går enligt plan tycker jag. Vi fortsätter att bygga på vårt spel och det finns mer att ta ut av laget också. Vi hittar vårt spel bättre och bättre. Vi hade en bra period innan jul och det har fortsatt nu efter jul också. Passningskvalitén har blivit bättre och hela laget har tagit flera kliv framåt. Vi driver spelet själva och vi vinner för att vi spelar bra. Vi har också en trygghet i laget eftersom vi vet att vi har ett spel som fungerar, säger Ville.

Ville med i ett forskningsprojekt
I våras kom Ville med i ett forskningsprojekt där man undersöker hur träning och miljö påverkar olika värden i kroppen. Det är ett intressant projekt som Ville hoppas kunna få ut lite intressanta data och tips på träning från.
– Det ska bli en pressträff under SM-finalhelgen där de kommer att redovisa lite resultat utifrån detta. Jag har fått lite tips utifrån de resultat de sett och de har kunnat se hur vissa parametrar påverkar kroppens värden så förhoppningsvis kommer denna studie att visa resultat kring vad vi själva kan göra för att förbättra vår hälsa. Denna studie använder även data från vår GPS utrustning som vi använder under matcherna. Bollnäs Bandy vill ligga i framkant med dessa saker och det tycker jag är jätteintressant, avslutar Ville.

Sportchef Robban Lindgren är mycket nöjd med Villes påskrift.
– Det här tycker vi är jättekul att Ville väljer att fortsätta med Bollnäs. Det är helt i linje med vad vi vill i föreingen. Att jobba långsiktigt och göra klart med spelare i god tid, säger Robban.

Webredaktionen vill passa på att tacka Ville för påskriften och intervjun.

Anders Gårdestig