Vinst i genrepet

Ikväll var det premiärmatch hemma på Sävstaås och det bjöds på näst intill perfekt väder för bandy. Detta var det sista genrepet för Bollnäs inför seriestarten på fredag och för motståndet stod Sirius.

Den drygt 500 personer starka publiken fick se en ganska loj inledning av matchen. Bollnäs förde och kontrollerade händelserna men hade mycket svårt för att skapa riktigt vassa målchanser mot ett Sirius som försvarade sig bra med hela laget.

Sirius skapade mycket lite under halvleken, men det var ändå de som gjorde första målet efter 28 minuter genom Viktor Broberg. Anders Spinnars kvitterade några minuter senare på en av Bollnäs många hörnor, men strax innan halvtid tog Sirius åter igen ledningen och det var åter igen Viktor Broberg som var framme och var siste man på bollen som sedan lite turligt studsade in i mål.

Andra halvlek hann knappt börja förrän Daniel Berlin snyggt sprätte in en hörnretur i nättaket. Kvarten senare var det Andreas Westh som förvaltade en hörna och Bollnäs var för första gången i matchen i ledning. Den ledningen höll ända in i mål och matchen slutade till slut 5-2 till Bollnäs efter ett snyggt mål av Marcus Ståhl som nog styrdes in av en i Siriusförsvaret samt ett långskott från Ville Aaltonen som smet in vid målvaktens högra stolpe.

Detta var väl ingen match som det kommer att skrivas sånger om, men Bollnäs gjorde en gedigen insats mot ett väl kämpande Sirius och vann ändå ganska komfortabelt.

Christian Mickelsson fick en klubba i ansiktet i en närkamp under andra halvlek och det såg riktigt otäckt ut ett tag, men som tur var verkar det inte vara någon fara med synen.

Nu laddar vi upp inför fredagen då det är elitseriepremiär hemma på Sävstaås mot Tillberga.

Anders Gårdestig