WC Bollnäs – Västerås

Match nr två för Bollnäs i World cup, matchen innan mellan Villa och Neftyanek slutar 2-2, vilket innebär att det lite av en seriefinal mot Västerås. Detta då båda lagen har en varsin seger med sig sen igår.

Inledningen präglas av att lagen känner på varandra, men Bollnäs skapar tidigt ett farligt läge då Berlin spelar fram Hellmyrs vilket leder till en hörna som blir resultatlös. Spelet böljar fram och tillbaka och båda lagen skapar en del chanser. Hellmyrs gör en av sina patenterade utflykter i åttonde minuten som slutar med hörna, även den utan att bollen hamnar i maskorna.

I den tionde minuten får VSK ett friläge efter snyggt spel, men Prytz gör en kanonräddning.
Halvleken fortskrider utan att det blir några riktigt farliga lägen, förutom något skott.

Andra halvlek börjar ungefär såsom första slutade, men i 36 minuten får VSK en utvisad och därefter så tänder det till. Bland annat så spelar Aaltonen fram till Björklund som blir bortplockad, straff?
Strax efter så gör Riintala 0-1. Intensiteten i matchen ökar med fler chanser en av dessa tillkommer när Hellmyrs snabbt spelar fram till Björklund men han får inte till avslutet.

Sammantaget så tycker jag att det var en bättre match än mot Villa, och då genom att det var högre fart både på boll och skridskor. Vinst mot Neftyanek imorgon och vi blir tvåa i gruppen.

 

/Klas ”Boråsarn” Ström