Westh 100 mål i Giffarna

I gårdagens match mot Edsbyn satte Andreas Westh sitt 100:e mål i Bollnäströjan. Webbredaktionen ringde upp Bollnäs kapten för några kommentarer.

Grattis Andreas till ditt 100:e mål! Är det något man tänker på och bryr sig om som spelare?

Tack! Nej inte jag. Som försvarare så bryr jag mig inte så mycket om hur många mål jag gör även om det såklart är kul att göra mål. Hade jag varit anfallare hade det varit viktigare med målproduktionen och då hade jag nog räknat målen mer. Men jag tycker att det är roligt att det uppmärksammas. Jag tycker det är konstigt att det inte finns någon bra statistik inom bandyn över hur många matcher man spelat och sådana saker.

Det känns som din offensiv blivit bättre och bättre med åren?

Nja, jag brukar ju snitta 8-15 mål per säsong. I år har det väl blivit lite färre. Det är svårare att göra mål på hörnor nu än vad det var förr. Men det är roligt att göra mål i matcher då det betyder något, som den igår. Vinner vi med 10-0 så värderar jag inte ett mål så mycket.

Ni kvitterade kvartsfinalserien igår. Hur är känslan?

Det såg bättre ut igår. Vi spelade skapligt i lördags också men det var en svårspelad match på grund av vädret. Vi har ju ett sådant spel nu att vi vill ha perfekta förhållanden. Vi hämmas mer nu av dåligt väder än vad vi gjorde förut.

Nu gäller det bara att ladda om inför morgondagen. Vi känner varandra som lag utan och innan så vi kan inte hitta på så mycket överraskningar. Det gäller bara att alla är bra i sina roller och att alla spelar med hög kapacitet och är i form. Men det här är ju det roligaste som finns! Att spela sådana här matcher! Det är ju det här man tränar och spelar för hela säsongen.

Anders Gårdestig