World Cup Bollnäs – Neftyanek

Tidig morgon i Göranssons arena och sista gruppspelsmatchen för Bollnäs, motståndare ärNeftyanek.
Förutsättningarna är enkla, vi måste ha minst en poäng för att gå vidare.

Bollnäs tar tag i taktpinnen direkt från start, och några småchanser skapas. Men som så många gånger förr i idrottshistorien så får Neftyanek hörna vilken de naturligtvis gör mål på.
Strax efteråt så kommer Berlin fri från högerkanten, han blir bryskt neddragen och skottet han får iväg hamnar utanför mål efter att ha träffat motståndare. En rejält upprörd Berlin när han sen upptäcker att Kandell väljer att blåsa till hörna och ej straff.

Fem minuter senare så blir det straff men för Neftyanek istället orsaken är ett lite för våldsamt slag med klubban av Bollnäsförsvaret. Neftyanek får luft under vingarna och tar lite mer plats på planen, fortfarande ofta i enmans utflykter. Vid en av denna så ökar de på sin ledning med ett distansskott som smiter in vid stolproten utanför Aihonen`s räckhåll. Strax innan slutet av halvleken så tar sig Sävström igenom och kan prickskjuta in 4-0.

Andra halvlek börjar som den första slutade, men sakta men säkert så tar vi mer och mer över spelet. Och i 46 minuten så skapar Hellmyrs en egen målchans som avslutas med ett skott som Othen får sträcka ut sig rejält för att stoppa. Matchen ändrar nu karaktär, Bollnäs mest hela tiden. Och i 20 minuten så spräcks vår nolla. Mickelsson snappar upp bollen framför mål och rundar målvakten och slår in den till 4-1. Redan fem minuter efteråt så skapar vi en hörna som Aaltonen smäller in i nätet. Minuten efter är det så när att Berlin gör vårt 3 mål, men det kommer ett par minuter efter då Neftyaneks försvarare slår en indianare till Aaltonen som tar ett par skär och passar Berlin som fastställer slutresultatet 4-3.

Nu väntar en olidlig spänning för att se om poängen räcker till att ta oss vidare, de två bästa treorna går nämligen vidare.

 

/Klas ”Boråsarn” Ström