Bollnäs GIF-Uralsky Trubnik 2-2

Första matchen i World Cup säsongen 2017, där står Uralsky Trubnik för motståndet. Ett lag utan storstjärnor, men som kollektiv ett bra lag enligt de uppgifter jag fångat upp i korridoren. Matchen spelas i ett relativt högt tempo rakt igenom, ryska lag kör ofta på rakt fram. Inte så många ur-vändningar, vilket även detta lag kännetecknas av. Bollnäs inleder på ett bra sätt, men man märker att man inte är van vid de snabba kontringarna som ryssarna bjuder på. I 12 minuten så tar Uralsky Trubnik ledningen. Matchen fortsätter i högt tempo, från sidan får man känslan av den ryska offensiven bedarrar något så vi kan ta mer plats. I 23 minuten så bryter #13 Berglund en rysk långpassning, han för bollen efter sin vänsterkant. I höjd med straffområdet så viker han in och drar iväg en raket upp i taket. Kanske det snyggaste mål #13 Berglund gjort.

Tio minuter in i andra halvlek så höjs åter intensiteten på planen, Bollnäs äger mest boll och Uralsky Trubnik sticker på kontringar. En av dessa resulterar i en 2-1 ledning för Uralsky Trubnik, de får en självförtroende injektion efter detta mål och kommer strax i en tre mot två situation där #13 Berglund tar en nödvändig utvisning för att stoppa anfallet.

De sista sju minuterna är mycket intensiva och det är mycket känslor på planen. Efter en rörig situation framför mål så ligger #5 Westh kvar på isen, troligen har han fått en klubba i ansiktet så han får kliva av då han blöder ymnigt från ansiktet. Tre minuters tillägg, och i den andra av dessa så bryter #2 Wiik, tar ett par skär fram passar till #4 Hellmyrs som snabbt lägger bollen ut till vänster på #20 Mickelsson som kommer ensam på kanten, med ett välplacerat handledsskott så gör han matchens sista mål.
I efterföljande straffläggning gjorde Uralsky Trubnik två mål och Bollnäs noll. Som jag tolkat reglerna så är straffläggningen endast för att kunna skilja lag åt om de hamnar på samma poäng.

22:15 fredagskväll så möter vi Broberg i nästa match, ett perfekt fredagsnöje varmt välkomna och heja fram Bollnäs till seger.

 

 

/Klas ”Boråsarn” Ström