Bollnäs har gjort klart med ny huvudtränare

Idag blev det klart vem som ska träna Bollnäs nästa säsong. Han som ska ta över skutan efter Jocke Forslund är Jesper Söderbäck. Söderbäck har varit assisterande tränare under de tre senaste säsongerna och nu är tanken att han ska ta steget till att axla huvudtränaransvaret.

-Det blir en spännande uppgift, säger Jesper till bollnasbandy.se. Det ska bli roligt att ta sig an utmaningen och ta klivet till att ta lite mer ansvar.

Innan uppdraget som assisterande tränare i Bollnäs har Jesper hunnit med några år som assisterande tränare i Ljusdal och även som huvudtränare under den sista säsongen där. Nu ska han ta över ett till vissa delar nytt Bollnäs med en handfull yngre spelare som ska slussas in i laget.

-Det är en intressant sammansättning av gruppen, säger Jesper. Vi har många spelare som har mer erfarenheter än vad jag har och det ska utnyttjas samtidigt som vi har en del unga spelare som kommer in. De yngre måste ges möjligheten att utvecklas i sin egen takt. I den åldern utvecklas man väldigt olika som spelare och mycket är upp till dem själva hur stora kliv de tar. Men alla är individer som måste utvecklas utifrån deras egna förutsättningar.

Bollnäs klubbchef Robert Lindgren är nöjd med tränarlösningen.

-Jag tycker att det är en jättebra lösning med Jesper som huvudtränare. Han är en ledare som varit med i laget i tre års tid nu och det är en naturligt steg att han nu tar klivet upp och blir huvudtränare, berättar Robert.

Kontraktet med Jesper är skrivet på tre år.

Anders Gårdestig