Bollnäs segrade i kylan

Idag var det dags för årets sista match och även årets längsta bortaresa eftersom det var Kalix som stod för motståndet. Kalix på bortaplan är alltid en svår nöt att knäcka. Förra året åkte Bollnäs därifrån med en 5-2 förlust i bagaget.

Det var också Kalix som tog ledningen i dagens kylslagna tillställning då Olov Englund träffar rätt på hörna. Men strax därefter kvitterar Bollnäs, även de på en hörna som Ville Aaltonen är skytt på. Bollnäs fortsatte att driva spelet och innan halvleken var slut stod det 3-1 till Bollnäs efter mål av Daniel Berlin och Tobias Björklund.

Bollnäs hade det mesta av spelet men Kalix skapar ändå lite nerv i matchen då de reducerar till 3-2 i början av andra halvlek genom Johan Sundquist. Men det var det sista som Kalix skapade i målväg. Bollnäs däremot satte ytterligare två bollar. Daniel Berlin gör sitt andra mål för dagen i den 77:e minuten och Samuli Koivuniemi sätter en straff i matchens slutskede. Slutresultatet blev samma som förra året, fast med Bollnäs som segrare denna gång, alltså 5-2.

En stabil seger för Bollnäs får alltså avsluta detta år. Bollnäs spelade även denna match med Berlin och Hellmyrs i lite friare roller offensivt, tydligen en bra lösning för att lirka upp Kalix försvar.

Nu får laget ta en välförtjänt ledighet över nyår med en femteplats i tabellen. En något haltande tabell då många av lagen spelar sin omgång imorgon och på tisdag. Väl värt att notera är att Bollnäs nu efter 15 omgångar skrapat ihop 19 poäng. Förra säsongens TOTALA poängskörd blev 17. Men serien är jämnare än någonsin så det blir en spännande och tuff kamp om slutspelsplatserna efter nyår.

Nästa match spelas den 2/1 hemma mot Kungälv.

Anders Gårdestig