Bollnäs var numret större än Sirius

Mot Sandviken i onsdags var det inte mycket som stämde. Ikväll visade Bollnäs prov på ett spel som lovade klart bättre. Även om det började trevande…

Snön vräkte ned över Sävstaås. Beslutet att spela matchen i 3×30 minuter ifrågasattes inte av någon. Det konstruktiva spelet vinner sällan över det destruktiva i dessa förhållanden. Inte heller ikväll. Den enda i Bollnäs som egentligen lyckades skapade något den första halvtimmen var Patrik Nilsson som testade skott från planens alla vinklar så fort han fick bollen.

#18 Spinnars Foto: Bollnäs Bandy

#18 Spinnars
Foto: Bollnäs Bandy

Perioden såg ut att spelas utan gjorda mål men Sirius tilldömdes en straff i periodens slutsekunder. Prytz var riktigt nära att ta straffen men Jansson-Hydlings skott letade sig in i maskorna till 0-1.

Till den andra perioden avtog snöande nästan helt. Beslutet att dela upp speltiden i tre perioder var redan taget men resten av matchen kunde spelas utan vädret påverkade negativt.
På blank is fick Bollnäs kreatörer utrymme att visa att det finns mer att hoppas på än vad laget visade i onsdags i hemmapremiären. Patrik Nilsson kvitterade. Oskar Olsson gjorde omgående 2-1, och sedan rullade det på. Bollnäs fick hörnskyttet att lossna och gick, med tre raka hörnmål fram till 5-1. Nilsson gjorde sedan 6-1, hans tredje mål för kvällen, på straff innan Sirius kunde avsluta målskyttet fram till 6-2.

Två poäng och ett skönt kvitto på att laget har något fint på gång. I nästa omgång är det återigen hemmamatch. Då väntar Hammarby, som ikväll tog en fin skalp genom att slå Västerås i en underhållande och spännande match. Det blir en höjdare det!
/ Josef Persson