Christoffer Fagerström Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Christoffer Fagerström klar för Bollnäs!

Idag presenterade Bollnäs sitt andra nyförvärv inför den kommande säsongen. Christoffer Fagerström, senast från Hammarby, kommer att spela i orange/blått säsongen 2019/2020.

Fagerström är en kraftfull forward som förväntas komma att bidra med mycket fart och kraft. Och även mål. Förra säsongen slutade han trea i skytteligan med 44 mål och han ser fram emot att komma till Bollnäs.

-Det ska bli väldigt kul att få komma upp till Bollnäs och köra, säger Christoffer när Webbredaktionen når honom på telefon.

Kontraktet är skrivet över ett år och det beror på praktiska detaljer.

-Jag och min sambo kommer att ha basen kvar i Stockholm och vi får kolla hur det kommer att fungera med pendling och allt sådant. Så vi gjorde det väldigt enkelt och valde ett ettårsavtal så får vi se vad som händer efter det. Men vi börjar här och nu och kör på, säger Christoffer. Christoffer själv kommer dock att flytta upp till Bollnäs.

Vilken koll har då Christoffer på sin nya klubb?

-Det finns ju definitivt namnkunniga spelare i laget. Sedan har de alltid varit starka defensivt. Nu kommer jag in där tillsammans med Daniel Mossberg och ska försöka hitta på lite nya roliga grejer framåt. Det är väl lite så tanken är. Jag har gjort ett VM med Westh och så två VM med Hellmyrs och ett antal landskamper med Mossberg. Jag har spelat lite juniorlandslagsbandy också så jag har hyfsad koll på vad det är för typ av bandyspelare i Bollnäs, berättar Christoffer.

Vad är Christoffer för typ av spelare? Vilken roll kommer han få i sitt nya lag?

-Vi får se vilken roll jag kommer att få. Men den kommer väl att bli offensivt lagd. Jag är en hårt arbetande forward kan man väl säga, som jobbar i stort sett över hela banan, men den offensiva delen är väl vad jag ska stå för.

Det är mycket träning på egen hand under sommaren för bandyspelarna och när Christoffer ska ansluta till laget är inte riktigt bestämt.

-På tisdag kommer jag att komma upp. Vi har inte satt något definitivt datum än när jag ska vara på plats permanent men vi kommer att diskutera fram det. Jag har skapligt bra koll på min kropp och hur jag ska träna för att den ska må som bäst så det är inga större problem där, avslutar Christoffer.

Bollnäs tränare Svenne Olsson ser stora möjligheter med Christoffer i laget.

-Rollen kommer ju bli som forward liknande den roll han har haft de senaste åren i Ryssland och i Hammarby och där ska han bidra med sin otroliga kraft och fysik både offensivt och defensivt. Vara tung i sina åkningar. Han är ju stor och stark och besitter en bra fysik och har en ruskigt bra fart i sin skridskoåkning. Jag har ju fått jobba med honom i landslaget ett par år också och fått se hans kvalitéer där, berättar Svenne.

-Fagerström är en spelartyp som jag tycker Bollnäs saknade förra året och kanske tidigare också. Fagerström kommer att vara en del i lagpusslet och bidra till att vi kommer att kunna variera vår spelstil lite mer. Både han och Mossberg. Sedan blir det ju en stor omställning för honom att lära känna ett nytt lag och en ny spelstil, men duktiga bandyspelare brukar lösa det, säger Svenne.

Klubbchef Robban Lindgren är såklart också nöjd över att ha fått klart med Fagerström.

-Vi är jätteglada över att ha fått klart med Fagerström. Han är en ung tvåvägsspelare. En stark landslagsspelare.

Webbredaktionen säger ett stort välkommen till Christoffer Fagerström!

Anders Gårdestig