Decimerat Bollnäs förlorade mot Hammarby

En vecka efter Champions cup-finalen mot Edsbyn var det dags för träningsmatch igen. Hammarby stod för motståndet i Göranssons arena. Flera namn saknades i Bollnäs startelva inför matchen. Sedan tidigare är Patrik Nilsson och Christian Mickelsson på skadelistan och inför den här matchen försvann även Johan Berglund på grund av förkylning. Dessutom avstod Per Hellmyrs från spel. Där ska det dock inte vara någon skada utan man valde att låta Hellmyrs vila för att matcha lite fler juniorer.

Bollnäs tog en tidig ledning i matchen. Redan i matchminut tre rann bollen fram till Oskar Olsson som fri med målvakten kunde sätta 1-0. Men efter det tidiga ledningsmålet för Bollnäs blev det bara Hammarby för hela slanten. Bollnäs kunde dock hålla sin ledning fram tills att den första halvtimmen var spelad, men då släppte proppen för Hammarby som kunde sätta tre bollar på sex minuter. 3-1 till Hammarby i paus.

Andra halvlek kunde ha börjat på samma sätt som den första. Oskar Olsson plockar snyggt ned ett lyft men han kan inte få kontroll på bollen och chansen försvinner. Istället är det Hammarby som fortsätter att spela bra och mala på. Målen rullar in, och med dryga 20 minuter kvar på matchklockan står det 7-1 till Hammarby. Bollnäs får in ett tröstmål när Marcus Ståhl sätter en straff, men närmare än så kommer inte Bollnäs utan Hammarby vinner matchen relativt enkelt med 8-2 efter att David Pizzoni Elfving satt den sista bollen i mål i slutminuterna.

Det är svårt att dra några egentliga slutsatser efter en sådan här match. Ungdomarna i Bollnäs tar för sig bra och verkar inte rädda för att hålla i bollen och utmana vilket bådar gott inför framtiden. I den här matchen saknades dock alldeles för många bärande, äldre spelare för att på allvar kunna hota Hammarby.

Nu väntar Svenska cupen i Lidköping nästa helg då Bollnäs ställs mot Broberg, Sandviken och Vänersborg.

Anders Gårdestig