Den stora dagen

Så var det dags för den stora dagen! Bollnäs-Edsbyn på Sävstaås utomhus, på annandagen! Det känns väldigt klassisk och underbart.

Mitt första annandagsderby med Bollnäs blev en märklig upplevelse på många sätt. Jag var ny tränare för Giffarna och hade ingen erfarenhet av den här typen match. Ett minne som växt fast är resan från Sandviken till Bollnäs den dagen. Det var jag och fyra spelare från Sandviken på den tiden. När vi svängde upp från nuvarande Willys och skulle åka till Sävstaås tyckte jag det var jävligt konstigt att det var så mycket folk som var ute och gick. Klockan var bara runt halv elva. Jag minns att jag sa till Gustav Björkman att folk har väl ätit för mycket och måste ut och gå av sig lite ångest. Jag har alltid en liten analys på vad som händer och sker, men ack så fel jag hade! Folk vallfärdade upp mot Sävstaås, det var säkert 1000 personer som var på plats innan oss. Jag tror det var 4000 på vår uppvärmning och över 8000 personer på matchen. Ett roligt minne från början av 2000- talet! Det känns lite konstigt att man står på samma plats 14 år senare med samma uppdrag, att vinna matchen!
Det finns spelare och ledare i båda lagen som var med då också! Även publik tror jag, men det var då det.

Idag är det nya möjligheter. Edsbyn har sex raka och har motsvarat förväntningarna på ett bra sätt. Ett lag som har försvarsspelet som sin största styrka toppat med liraren Simon Jansson. Jag brukar alltid tipsa er publik om roliga eller spännande spelare i motståndarlaget. Simon Jansson är en, Jonas Edling en annan som kan lysa på flera sätt. Men det där har ni säkert koll på! Edsbyn är ett lag som spelar väldigt mycket i luften också.

Vi tränade på juldagsmorgonen på ett kyl slaget Sävstaås, känslan var att laget var betydligt piggare än vid senaste matchen mot Tillberga. För vår del är den här dagen början på en liten ”road tripp”! Vi spelar idag på Sävstaås, tränar imorgon kl.10.00 och därefter blir det buss till Kalix för match på söndag. Hemma i Bollnäs på måndag morgon.

Det är halvtid i serien, vi har 16 poäng! Det är ok tycker jag, kan vi ta 16 till så känns det bra.

Något som känns extra speciellt är dagens match, spelar ingen roll om man är 51 år!

 

Jocke