Det börjar att dra ihop sig.

Kalix på besök, som vann den viktiga hemmamatchen mot Kungälv senast! Laget strider med näbbar och klor för att undvika kval. Skulle laget hamna i ett kvalspel så tror jag inte dom behöver vara speciellt oroliga för att inte spela i elitserien nästa säsong. Jag personligen tycker det är jätteviktigt att Kalix är ett elitserielag i fortsättningen! Kalix fostrar och utbildar många bra bandyspelare och ser till att bandyn får geografisk bredd. Som lag är Kalix ett fysiskt och skridskostarkt lag. Intressanta spelare att titta på för dig som publik är naturligtvis liberon Olov Englund. Men det finns flera spännande spelare, målvakten Björn Hellman, Christoffer Norin, Anti Ekman och den hårdskjutande Jimmy Berglund är spelare som kan göra det besvärligt för oss.

Annars är det slutspelslottningen som är på allas läppar, det spekuleras hit och dit och det är väldigt roligt. Sandviken vinner serien och väljer Broberg, det är det enda som känns säkert! I övrigt är det väldigt öppet, både vad det gäller hur serien slutar eller vem som tar vem i kvartsfinalen. Vi har möjlighet att bli 3:a eller 4:a och därmed få möjligheten att kanske får göra ett val inför kvartsfinalen. Men då krävs det att vi vinner våra tre återstående matcher, annars blir vi valda. Hur som helst så blir det spännande nästa tisdag efter vår hemmamatch mot Västerås.

Jens Wiik har varit skadad under två senaste matcherna, krocken med Hammarbys Adam Giljam gav Jens kraftig huvudvärk. Vet i dagsläget inte om Jens kommer till spel i kvällens match, men han tränade lätt på måndagskvällen och det kändes ganska bra. Annars räknar jag med att vi kan ställa upp med ordinarie lag.

I övrigt är jag väldigt nöjd hur vi har hanterat förlusten mot Hammarby förra onsdagen. Vi reste oss omgående och gjorde en väldigt stabil insats på Hällåsen där vi vann ganska lätt mot Broberg. Sedan gjorde vi det vi skulle i söndags hemma mot Sirius i lite speciela väderförhållande!
Kalix imorgon blir lurigt och tufft, vi behöver vara bra för att vinna! Kalix strider för sin överlevnad.

/Jocke Forslund