Ett knippe förlängda kontrakt

Vårsolen börjar så smått värma och man börjar få förhoppningar om att snön kanske försvinner i år med. Till våren hör också att bandylagen börjar rusta sina lag inför kommande säsong. Bollnäs inleder Silly season med att förlänga med en knippe spelare. Jens Lindgren fullföljer sitt plusår. Oskar Westh, Philip Flodstam och Anton Dahlberg har skrivit nya tvåårskontrakt och Jesper Larsson ritade på ett nytt treårskontrakt. Webbredaktionen ringde upp dem för några korta frågor.

Jens Lindgren, fullföljer sitt plusår:

Hur känns det kring att utnyttja plusåret och bli kvar minst ett år till i Bollnäs?

-Det känns väldigt bra att få fortsätta. Det ska bli väldigt roligt med en ny säsong.

Vad är dina reflektioner kring säsongen som varit?

-Jag tycker vi gjorde det vi hade som mål, att ta oss till slutspel och spela in många yngre. Det gjorde vi bra.

Vad har du får tankar kring kommande säsong?

-För mig personligen så känns det bara roligt att få köra igång igen med träning och så. Sedan får vi se vad vi får för spelartrupp men vi ska bygga vidare med det vi påbörjat nu med de yngre spelarna.

Har ni någon ledighet nu eller drar försäsongsträningen igång direkt?

-Vi kör egen träning nu sedan brukar vi börja köra tillsammans någon gång i april och så är det full fart efter det.

Anton Dahlberg, nytt tvåårigt kontrakt:

Två nya år med Bollnäs, hur är känslan kring det?

-Det är bara bra. Känslan är väldigt god. Jag har funderat någon vecka nu och känner att Bollnäs är helt rätt miljö för mig att utvecklas i.

Hur ser du på den säsong som varit?

-För min egen del var säsongen bara positiv tycker jag. Jag tog en plats i laget under i stort sett hela säsongen och jag känner att jag har utvecklats ganska mycket.

Tankar inför den kommande säsongen då?

-Jag skrev på kontraktet för att jag vill fortsätta att vara en startspelare i Bollnäs och fortsätta att utvecklas och våga vara bra. Det var ju första året i a-laget för mig förra året så det finns mycket att utveckla.

Vad tycker du var den stora skillnaden med att spela i a-laget jämfört med de tidigare lagen?

-Den största skillnaden är ju tempot. Man måste vara förberedd på saker som kanske inte har hänt tidigare under juniortiden.

Oskar Westh, nytt tvåårigt kontrakt:

Nytt tvåårskontrakt med Bollnäs, hur känns det?

-Jo men det känns bra. Det var det här jag ville när säsongen tog slut. Det känns bara bra att lira vidare och göra en bättre säsong än vad vi gjorde förra säsongen.

Hur ser du på säsongen som varit?

-Personligen är jag nöjd med den säsong jag gjorde som förstasäsong i a-laget. Lagets mål var slutspel och dit tog vi oss så på så sätt är man väl nöjd men man hade önskat att vi hade hållit en jämnare nivå genom säsongen och inte säckat ihop i vissa matcher.

Tankar kring kommande säsong?

-Det ska bli intressant att se hur det ser ut. Försäsongen har ju knappt börjat så man vet inte så mycket än men det kommer att bli spännande. Personligen vill jag bli bättre och få en större roll i laget och utvecklas.

Philip Flodstam, nytt tvåårigt kontrakt:

Hur känns det med ett nyskrivet tvåårskontrakt?

-Det känns bra, det gör det. Man har varit med ett år nu så man vet vad som gäller och hur det går till. Det känns som att jag kan utvecklas här så det känns bra och kul.

Dina tankar kring den gångna säsongen?

-Det var många skador så vi yngre fick ju chansen att kliva fram mer än förväntat. Det var en otroligt nyttig säsong.

Vad tycker du har varit den största förändringen med att kliva upp till a-laget?

-Det är tempot framför allt.

Vad har du för tankar kring kommande säsong?

-Det är att fortsätta att ta kliv och utvecklas och samtidigt göra mitt för laget.

Jesper Larsson, nytt treårigt kontrakt:

Nytt treårigt kontrakt med Giffarna, hur känns det?

-Det känns bra att fortsätta satsningen här hemma i Bollnäs. Känns bra på alla sätt och vis.

Hur ser du på säsongen som varit? Du spelade väl lite även säsongen innan denna?

-Ja, jag hade några inhopp sådär säsongen innan. Det blev en ny dimension i år då man kom lite närmare individuellt sett och fick spela mer. Det är fortfarande väldigt lärorikt och inspirerande alltihop. Man lär sig saker hela tiden de här första åren. Det är bara roligt. Jag försöker att gå in och göra det jag ska vid varje tillfälle. Vi har ju fått bra möjligheter att vara med den här säsongen samtidigt så känns det som att det hänger ihop med prestationerna också. Att man är där för att man ska vara där.

Tankar inför kommande säsongen för din egen del?

-Jag vill fortsätta satsningen här hemma i Giffarna. Jag vet var jag vill stå en dag så det är bara att driva sig framåt varje dag för att lyckas att nå dit. Så det är bara att fortsätta göra jobbet. Det är det som det kommer att handla om för egen del.

Klubbchef Robban Lindgren är glad åt dessa kontraktsförlängningar.

-Dessa spelare är spelare som vill lägga in energi och utvecklas i Bollnäs, säger han till bollnasbandy.se. Edvin Nilsson har som bekant skrivit på för Ljusdal inför kommande säsong. Han kommer att kunna utvecklas bra där och vi önskar honom lycka till i Ljusdal och hoppas att han kommer tillbaka och representerar Bollnäs i framtiden.

Anders Gårdestig